Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Να πούμε ΟΧΙ στις καραμέλες που μας δίνουν για να μας ηρεμούν και να μας κοιμίζουν...

jboomy   
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Ερμηνευτής: Παύλος Σιδηρόπουλος
Αφιερωμένο στους Ήρωες του Πολυτεχνείου

Ένα τραγούδι στο οποίο συμμετέχουν τρία ιερά τέρατα του Ελληνικού πενταγράμμου , τα δύο από αυτά είχαν μετέπειτα μεγάλες μάχες μεταξύ τους, αλλά το τρίτο και ειδικότερα το ιερό τέρας των στίχων, μας διδάσκει πως κάποιοι άνθρωποι υπερασπίστηκαν το παιδί μέσα τους, το παιδί δίπλα τους...και μας έδωσαν και συνεχίζουν να μας δίνουν ελπίδα για αυτόν τον κόσμο τον "καλό" όπως λέει και ένα άλλο υπέροχο κομμάτι της Ελλαδίτας μας! Μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο? να διώξουμε τους λογάδες και τους υποκριτές που διατηρούν αυτήν την κατάσταση?να πούμε όχι στις καραμέλες που μας δίνουν για να μας ηρεμούν και να μας κοιμίζουν?να βρούμε τρόπο να αντισταθούμε και να επιτεθούμε?...Μπορούμε..αν το κάνουμε ψιθυριστά και όχι κλαίγοντας, ή φωνάζοντας σαν γραφικοί επαναστάτες...οι εποχές έχουν αλλάξει, όποιος φωνάζει ελέγχεται,όποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί , πείθει.
Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει...όποιος είναι μέσα στο χορό,έστω και ένα τραγούδι αν ξέρει...ας πούμε αυτό που μιλάμε τώρα...θα βρει τρόπο να το τραγουδήσει ακόμα και ψιθυριστά...αλλά μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο ψιθυρος είναι αυτος που διεγειρει όλες τις αισθήσεις..και τα αισθήματα :-)


Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν / Πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν / Και πως σε θένε
Έχε τον νου σου στο παιδί  / Κλείσε την πόρτα με κλειδί / Ψέματα λένε...

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί / Λογάδες και γραμματικοί / Για να σε πείσουν
Έχε τον νου σου στο παιδί / Κλείσε την πόρτα με κλειδί / Θα σε πουλήσουν...

Κι όταν θα έρθουν οι καιροί  / Που θα 'χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί / Γιατί αν γλιτώσει το παιδί /  Υπάρχει ελπίδα…

 98ableLiverpool "`Υπάρχουν αναρχικοί, άναρχα άτομα δεν υπάρχουν. Έχω τις προσωπικές μου αρχές που άλλες συμφωνούν κι άλλες δεν συμφωνούν με αυτές της κοινωνίας. Δεν είμαι απόλυτος πάνω σ' αυτές τις αρχές. Είμαι ρευστός και αυτό εξαρτάται από την καθημερινή μου ζωή και από τις εμπειρίες. Για να μη γίνει ρευστότητα, διάλυση, αυτοκαταστροφή, ισορροπώ αυτή τη ρευστότητα με μια συνέπεια που φαίνεται στις σχέσεις μου με τους άλλους''.
(από συνέντευξη του Παύλου Σιδηρόπουλου)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.