Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Θέμα: Αμοιβές στελεχών του ΟΠΑΠ


Αθήνα, 12 Μαΐου 2010

Νέα στοιχεία για αμοιβές 10.000 ευρώ σε νέο-προσληφθέντες νομικούς και τεχνικούς συμβούλους στον ΟΠΑΠ περιέχονται στην ερώτηση που υπέβαλε σήμερα ( 12-05-10) προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Αργύρης Ντινόπουλος .

Ο ίδιος είχε υποβάλει ερώτηση και στις 04-05-10 για τις αμοιβές (18.500 ευρώ) των προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και άλλων στελεχών του ΟΠΑΠ.

Στην σημερινή ερώτηση αποκαλύπτεται, επίσης, ότι τις αμοιβές αυτές (18.500 ευρώ) οι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τις αποφάσισαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τις εισπράττουν κανονικά αν και η ετήσια γενική συνέλευση που επρόκειτο να τις εγκρίνει προχθές (10-05-10) ματαιώθηκε.

Οι ίδιοι εκτός από τις προκλητικές αμοιβές έχουν προσφέρει στους εαυτούς τους υπηρεσιακά αυτοκίνητα και προσωπικούς οδηγούς.

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ερώτησης:


ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα : Αμοιβές στελεχών του ΟΠΑΠ
Στις 10 Μαΐου 2010 ματαιώθηκε η γενική τακτική συνέλευση του ΟΠΑΠ η οποία επρόκειτο να εγκρίνει- μεταξύ άλλων- και αμοιβές ορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και των νέων γενικών διευθυντών του οργανισμού.
Αλλά οι Χάρης Σταματόπουλος (πρόεδρος), Ιωάννης Σπανουδάκης (διευθύνων σύμβουλος) και Γιώργος Κυριακός (εκτελεστικό μέλος) αποφάσισαν από μόνοι τους τις αμοιβές του και τις λαμβάνουν ήδη χωρίς να περιμένουν την έγκριση της γενικής τακτικής συνέλευσης του οργανισμού.
Με την από 04-05-10 ερώτησή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούσα να πληροφορηθώ αν πράγματι αυτές οι μηνιαίες αμοιβές (με διπλοθεσίες σε θυγατρικές του ΟΠΑΠ) είναι για τους δύο πρώτους από 18.500 ευρώ και για τον τρίτο 12.500 ευρώ, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.
Ήδη όμως προέκυψαν και νέα στοιχεία για προκλητικές αμοιβές και άλλων (νέο-προσληφθέντων) στελεχών του ΟΠΑΠ .
Ο Γιώργος Γανωτής, δικηγόρος προσελήφθη (τον Απρίλιο 2010) ως νομικός σύμβουλος ενώ στον ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη εννέα (9) δικηγόροι εκ των οποίων οι δύο (2) έχουν εμπειρία τριάντα (30) και πλέον ετών στην διαχείριση υποθέσεων του οργανισμού.
Ο Γιώργος Γανωτής είναι πρώην γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ (την περίοδο 1996-2004) και λαμβάνει από τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μηνιαίο μισθό δέκα χιλιάδων ( 10.000) ευρώ.
Ο Απόστολος Κουκουβίνος προσελήφθη (τον Απρίλιο 2010) ως τεχνικός σύμβουλος πληροφορικής ενώ στην γενική διεύθυνση πληροφορικής του ΟΠΑΠ υπηρετούν ήδη σαράντα (40) στελέχη, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
Ο Απόστολος Κουκουβίνος λαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μηνιαίο μισθό δέκα χιλιάδων ( 10.000) ευρώ.
Στους Γανωτή και Κουκουβίνο έχουν διατεθεί και υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :

  1. Ποίες οι αμοιβές των Σταματόπουλο, Σπανουδάκη και Κυριακού.

  2. Ποίες οι αμοιβές των Γανωτή, Κουκουβίνου.

  3. Πόσα και ποία στελέχη του ΟΠΑΠ κυκλοφορούν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
12 Μαΐου 2010 Ο Ερωτών Βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.