Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Θα τιμωρηθεί έστω και ένας για το σκάνδαλο στο χρηματιστήριο;

Αθωώθηκαν τα μέλη της ΔΕΚΑ (TheInsider)

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος και πέντε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Η κατηγορία αφορούσε το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ εν όψει επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου.

Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε ούτε ελάττωση της δημόσιας περιουσίας, ούτε δόλος των κατηγορουμένων με στόχο να αυξήσουν την δική τους περιουσία ή άλλων.

Στην απόφαση επισημαίνεται επιπλέον ότι από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ παραχωρείται στο ΔΣ η αρμοδιότητα να αξιοποιεί και να διαχειρίζεται κινητές αξίες και να προβαίνει όταν κρίνει σε αγορές μετοχών.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Φεβρουάριο για τρίτη φορά, καθώς οι δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναιρέθηκαν από τον Άρειο Πάγο.


 Σχόλιο: Θα τιμωρηθεί έστω και ένας για το σκάνδαλο στο χρηματιστήριο; ή οι πολιτικοί παίζουν βρόμικα παιχνίδια εις βάρος έντιμων διαχειριστών του δημοσίου χρήματος; Ποιος μας κοροϊδεύει τελικά;

Νάσος

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.