Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η απάντηση είναι "απεργία"!

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι από σήμερα. Δεν θα συμμετάσχουν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών Σαμαράς, Τσίπρας και Παπαρήγα.


Απεργιακές κινητοποιήσεις η απάντηση των εργαζομένων στα ισοπεδωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεδριάζουν το απόγευμα για νέα γύρο κινητοποιήσεων.48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της εκπαιδευτική κοινότητας αύριο και την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 24ωρη απεργία στις 5 Μαΐου και από τους ναυτεργάτες.

Διεθνείς προεκτάσεις λαμβάνει η αντίδραση των εργαζομένων στα νέα μέτρα. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται για την Τετάρτη σε Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Βιέννη και Μπιλμπάο.

Στον αέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καθώς Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσαν ότι δεν θα προσέλθουν στην συνάντηση, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τα μέτρα.

Να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καθετί για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες.

Θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακή διαχείριση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.