Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα: Τα μέτρα έπληξαν ανθρώπους που δεν ευθύνονταν για την κρίση ... (τα λαμόγια ξέφυγαν και πάλι!!!)

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο Al Jazeera: «Αποφασιμένοι για αλλαγές» 
 («Η αναδιάρθρωση του χρέου δεν αποτελεί επιλογή») Naftemporiki
Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι πράγματι οδυνηρά αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα και πρόσθεσε ότι κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες. «Τα μέτρα, ασφαλώς έπληξαν ανθρώπους που δεν ευθύνονταν για την κρίση ... Ταυτόχρονα όμως», τόνισε, «πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι, ακριβώς επειδή πονάνε, να πουν, "ποτέ πια. Ας κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Ας κάνουμε την Ελλάδα μια βιώσιμη οικονομία και μια ανταγωνιστική οικονομία"».
Απαντώντας στις δυσοίωνες προβλέψεις ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη της, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το Πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν είναι μόνο Σταθερότητας, αλλά και Ανάπτυξης, και αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για επενδύσεις, με περιορισμό εμποδίων όπως η γραφειοκρατία, καθώς και στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.
Ερωτηθείς εξάλλου, για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται, είναι περισσότερη συνεργασία και ολοκλήρωση σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. «Βλέπουμε ότι χρειάζεται στενή συνεργασία, για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις. Γι' αυτό, χρειαζόμαστε περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη, περισσότερη ολοκλήρωση, όχι λιγότερη», παρατήρησε.


==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.