Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Προνομιακή η μεταχείριση του Μαντέλη, επειδή προτίθεται να αποκαλύψει μεγάλα ψάρια

Οι Κ. Μακρή και Α. Δελλατόλας παρουσίασαν τους πιθανούς λόγους που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στην κίνησή του αυτή, την ομολογία. 

Η Κ. Μακρή ξεχωρίζει το ότι πριν ακριβώς δύο χρόνια (27 Μαϊου 2008) ο κος Μαντέλης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αρνείτο οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση Ζίμενς, δηλώνοντας, μάλιστα, διατεθειμένος να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Στη συνέχεια, ξεχωρίζει σαν πιθανούς λόγους για την ομολογία του κου Μαντέλη, είτε τις "λάθος νομικές συμβουλές" που μπορεί να δέχθηκε, είτε την ανάγκη του να προστατεύσει τα παιδιά του, καθώς "η κόρη του είναι συνδικαιούχος στον επίμαχο λογαριασμό". 

Ο Α. Δελλατόλας από την πλευρά του, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία ως προς την ερμηνεία της στάσης Μαντέλη, προκρίνει το ότι ο κος Μαντέλης ελπίζει σε προνομιακή μεταχείριση από τη δικαιοσύνη, επειδή προτίθεται να αποκαλύψει "μεγάλα ψάρια" για την υπόθεση Ζίμενς.

Ο Γ. Πρετεντέρης σχολιάζει ότι "η ουσία είναι ότι τα πραγματικά αδικήματα για τα οποία θα έπρεπε να διώκεται ο Μαντέλης έχουν παραγραφεί ήδη από το 2001.Όταν ακούω τους διάφορους βουλευτές να κάνουν τους Ροβεσπιέρους και να λένε να του πάρουν και τα λεφτά και το σπίτι και τη γυναίκα και τα παιδιά, θα ήθελα πάρα πολύ να είχαν πάει στην αναθεώρηση του Συντάγματος και να είχαν βγάλει αυτή την άθλια διάταξη με την οποία πρώην υπουργοί οργανώνουν την ασυλία των πρώην υπουργών. 

Η ασυλία του Μαντέλη οργανώνεται από το Σύνταγμα και το Σύνταγμα κάποιοι το έχουν ψηφίσει".Τέλος, η Κ. Ακριβοπούλου υποστηρίζει ότι "η υπόθεση Μαντέλη άλλαξε την ατζέντα και από αυτή την αλλαγή ευνοούνται και οι δύο μεγάλοι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).  Δεν άλλαξε, όμως, η συνήθεια και η τακτική της υποκρισίας. Είναι άκρως υποκριτικό να κάνουν όλοι ότι πέφτουν από τα σύννεφα ξαφνικά. Ο Μαντέλης δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας της λειτουργίας του συστήματος". 
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.