Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εχει απόλυτο δίκιο ο Χαρβαλιάς. Μαθήματα να πάει να κάνει στη χώρα του ο Ερντογάν.


"Χοντρό" επεισόδιο με τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Γιώργο Χαρβαλιά είχε πριν από λίγο ο Ερντογάν. Σε συνάντηση που είχε με διευθυντές ελληνικών εφημερίδων, προσπάθησε να κάνει συστάσεις στα ΜΜΕ, αποδίδοντάς τους εμμέσως ευθύνες για τις εντάσεις που αναπτύσσονται κατά καιρούς στις διμερείς σχέσεις! 

Ο Χαρβαλιάς, που έχει ειδίκευση στις διπλωματικές σχέσεις και γνωρίζει καλά τα ελληνοτουρκικά, του απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλάει έτσι στα ΜΜΕ ξένης χώρας.

Ο Ερντογάν επέμεινε και, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι κατά τη γνώμη του οι εφημερίδες και η τηλεόραση στην Ελλάδα παίρνουν γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση! 

Εκεί, πλέον, ο Χαρβαλιάς ξέφυγε από το πρωτόκολλο και του απάντησε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, υπαινισσόμενος σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι, και άρα ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει τί συμβαίνει σε μια δυτική δημοκρατία!
Σχόλιο VETO: 
Του ΝΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
Θέλω να απευθύνω τα θερμά συγχαρητήριά μου στον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ Γιώργο Χαρβαλιά για τις "πληρωμένες" απαντήσεις που έδωσε στον Ερντογάν. 

Επιτέλους βρέθηκε κάποιος -έστω δημοσιογράφος- να τον βάλει στη θέση του. Στις 24 ώρες που έμεινε στην Ελλάδα, μόνο "κηρύγματα" ήξερε να κάνει και συστάσεις προς όλους. 

Συστάσεις στην κυβέρνηση να αφοπλίσει τα ελληνικά μαχητικά και να στέρξει σε τετραμερή για το Κυπριακό, παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ. Συστάσεις στην αντιπολίτευση να στηρίξει τα οικονομικά μέτρα -παρότι τα έχει ήδη καταψηφίσει στη Βουλή. 

Και συστάσεις στους δημοσιογράφους να είναι "καλά παιδιά" -να μη γράφουν και να μη μεταδίδουν, δηλαδή, τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Όλοι τον άκουσαν χωρίς αντίλογο, στη λογική να μην θίξουμε τον προσκεκλημένο. 

Έχει απόλυτο δίκιο ο Χαρβαλιάς. 
Μαθήματα να πάει να κάνει στη χώρα του ο Ερντογάν.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.