Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισραηλινή επίθεση εναντίον του διεθνούς στολίσκου

70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα
Τουλάχιστον 16 νεκροί και 60 τραυματίες σύμφωνα με το Ρόιτερς, από την ισραηλινή επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας σε διεθνή ύδατα στο τουρκικό πλοίο που συμμετέχει στην αποστολή "ο στόλος της ελευθερίας" με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Τα έξι πλοία της αποστολής κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τούρκοι στρατιώτες και 4 ακτιβιστές. Η εθνικότητα των ακτιβιστών δεν έχει γίνει γνωστή.

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει κληθεί ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του υπουργείου (Εξωτερικών) Γρηγόρης Δελαβέκουρας είπε ότι το Ισραήλ αρνείται να δώσει επισήμως οποιαδήποτε πληροφορία. Πρόσθεσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η μονάδα χειρισμού κρίσεων.

Επίσης είπε ότι στον 210-3681730 μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των πολιτών που επιβαίνουν στα πλοία.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία αφότου ανέβηκαν οι ισραηλινοί κομάντος στα πλοία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο Χρήτος Μώλας, συντονιστής τηw αποστολής «Free Gaza».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο σύμβουλος τύπου της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα Μουσταφά Αζούζ, είπε ότι έχει επιβληθεί απόλυτη λογοκρισία ως προς τη μετάδοση πληροφοριών. Είπε οτι η Παλαιστινιακή αρχή για να τιμήσει τους νεκρούς κήρυξε πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη.

Για επικοινωνιακό τέχνασμα της αποστολής έκανε λόγο στο σταθμό μας ο Γουίλιαμ Αναγνωσταράς εκπρόσωπος τύπου της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ισχυρίστηκε ότι πολλά απο τα υλικά που μεταφέρει η αποστολή χρησιμοποιούνται απο την Χαμάς για την κατασκευή ρουκετών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα διοργανώνει η πρωτοβουλία "ένα καράβι για την Γάζα".
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.