Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά! Θα νικήσουμε! Οι προκλήσεις δεν θα περάσουν... Αντισταθείτε!

Οι “ταχυδακτυλουργοί της Οικονομίας” θα αποτύχουν! Αντισταθείτε! Θα νικήσουμε!

Από το Σάββατο  1ης Μαΐου του 1886...
       στο Σάββατο 1ης Μαΐου του 2010 
 
Απάντηση στους νεο- γκεμπελίσκους:  

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου «ανήκει» στην Ελλάδα!!
 
Οι “ταχυδακτυλουργοί της Οικονομίας” θα αποτύχουν! Αντισταθείτε! Θα νικήσουμε!
 
Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά! Θα νικήσουμε! Οι προκλήσεις δεν θα περάσουν. Αντισταθείτε! 
 
Να ψηφιστεί εδώ και τώρα η νέα σεισάχθεια»!! Λευτεριά στους υπερδανεισμένους νεο-σκλάβους στους τραπεζίτες, εδώ και τώρα!! Σύμφωνα με πληροφορίες κατατίθεται το νομοσχέδιο εντός των ημερών! 
 
Η Ελλάδα έπεσε, αρχικά, στην παγίδα του Ευρώ, αφού δεν είδε ότι δεν υπάρχει «κοινό θησαυροφυλάκιο», όπως έχουν οι πολιτείες των ΗΠΑ! Οι  εσωτερικοί «εφιάλτες»,  οδηγούσαν τους κερδοσκόπους!
 
1886 Σικάγο.
Η εργατική Πρωτομαγιά ξεκίνησε – όσο και αν είναι παράδοξο από της Η.Π.Α. Στην Πρωτομαγιάτικη απεργία του 1886 στις ΗΠΑ συμμετείχαν γύρω στο μισό εκατομμύριο εργάτες. Σημαντικές απεργίες και διαδηλώσεις έγιναν στις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις, αλλά και στις μικρές πόλεις και κωμοπόλεις. Επίκεντρο, όμως, του αγώνα αναδείχτηκε το Σικάγο, με 90.000 διαδηλωτές στους δρόμους.

Στις 3 Μάη 1886, η αστυνομία πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον εργατών που διαδήλωναν - κατά των απεργοσπαστών - έξω από το εργοστάσιο θεριστικών μηχανών Μακ Κόρμικ. Το αποτέλεσμα ήταν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ 4 διαδηλωτές και να τραυματιστούν αρκετοί.
Στις 4 Μάη 1886, οι εργάτες του Σικάγο πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Χέιμαρκετ, όπου κάποιος προβοκάτορας έριξε βόμβα, σκοτώνοντας έναν και...

τραυματίζοντας πάνω από 70 αστυνομικούς. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί ανασυγκροτήθηκαν κι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους, προκαλώντας πλήθος τραυματιών και τουλάχιστον έναν νεκρό.

Στις 20 Ιούλη 1889, το ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης Διεθνούς κατέληξε σε μια απόφαση που σφράγισε την ιστορία του εργατικού κινήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. «Σκοπός μας - έλεγε η απόφαση- είναι να οργανωθεί μια μεγαλειώδης διαδήλωση σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με τέτοιο τρόπο ώστε ταυτόχρονα σ’ όλες τις χώρες και σ’ όλες τις πόλεις, την ίδια συμφωνημένη ημέρα, οι εργάτες να απαιτήσουν απ’ τις δημόσιες αρχές να μειώσουν με νόμο την εργάσιμη ημέρα στις οκτώ ώρες και να εφαρμόσουν στην πράξη τις υπόλοιπες αποφάσεις του Συνεδρίου του Παρισιού.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι μια παρόμοια διαδήλωση έχει ήδη αποφασιστεί για την 1η Μαΐου 1890 από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας στο Συνέδριό της, το οποίο συνήλθε στο Σαιντ Λούις τον Δεκέμβριο του 1888, η ημερομηνία αυτή υιοθετείται και για την διεθνή διαδήλωση.

Οι εργάτες των διαφόρων χωρών θα πρέπει να οργανώσουν την διαδήλωση αυτή σύμφωνα με τις συνθήκες που τους έχουν επιβληθεί απ’ την συγκεκριμένη κατάσταση κάθε χώρας». Έτσι γεννήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά.

1893 Ελλάδα.
Η πρώτη Πρωτομαγιά στην Ελλάδα γιορτάστηκε το 1893, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη, που ιδρύθηκε από τον τελευταίο στις 20 Ιούλη του 1890. Στις 3 Ιούνη 1893 του ιδίου έτους ο Καλλέργης εξέδωσε την εφημερίδα «Σοσιαλιστής». 

Ο Κεντρικός Σοσιαλιστικός Σύλλογος ήταν βεβαίως μια οργάνωση σοσιαλιστικού προσανατολισμού, πράγμα καθόλου παράξενο για εκείνη την εποχή, αφού και το ελληνικό εργατικό κίνημα ήταν στα σπάργανα. Το 1893, όμως, ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς και μαζικός ήταν - αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος και το βαθμό ωριμότητας του ελληνικού λαού - και αισθητός έγινε.

Φυσικά, υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία και η σοσιαλιστική κίνηση είχε αναπτυχθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν. Μετά τον επιτυχή γιορτασμό της Πρωτομαγιάς του 1893 και τα όσα επακολούθησαν με την επίδοση του ψηφίσματος, τη σύλληψη και την καταδίκη του Καλλέργη, κυριάρχησε ενωτικό πνεύμα στις τάξεις των σοσιαλιστικών ομάδων της εποχής. 

Είτε από πολιτικό υπολογισμό, είτε γιατί ήταν πλέον φανερό πως ο αντίπαλος ήταν κοινός, οι ομάδες αυτές κινήθηκαν στην κατεύθυνση ενός ενωτικού γιορτασμού της παγκόσμιας μέρας της εργατικής τάξης, κάτι που - παρά τις διαφορές τους - κατάφεραν να φέρουν σε πέρας στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του 1894.
2009 Τουλούση.
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γεώργιος Παπανδρέου στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Τουλούση δήλωσε τα εξής: 

Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σας φέρνω μήνυμα αλληλεγγύης και νίκης, μήνυμα για μια σοσιαλιστική Ευρώπη και για μια ισχυρή σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι ένα μήνυμα κοινής δράσης για να βγάλουμε την Ευρώπη από το αδιέξοδο της κρίσης.. Ολόκληρος ο κόσμος βιώνει τώρα μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση. Ήταν αυτή η κρίση αναπόφευκτη; 

Ήταν στοιχείο του οικονομικού κύκλου και δεν έχει σχέση με την πολιτική;

Όχι! Η κρίση δημιουργήθηκε από τη νεοσυντηρητική πολιτική της Δεξιάς. 

Της Δεξιάς που θα ηττηθεί κατά κράτος στις εκλογές του Ιουνίου. Όταν θα ψηφίζουν, οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν:

Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία; Αξιοπρέπεια ή φτώχεια;  

Κοινωνική μεταχείριση των μεταναστών ή διατήρηση των κοινωνικών συγκρούσεων;  

Εργασία ή ανεργία;  

Συμμετοχή, ισότητα των γυναικών ή διακρίσεις;  Πράσινη ανάπτυξη ή οικονομική ύφεση; 

Διατήρηση των προνομίων της οικονομικής συντεχνίας ή προστασία των πολιτών;   

Κοινωνική δικαιοσύνη ή ανισότητες.
 
2010 Αθήνα.
Την πρωτομαγιά του 2010 η Ελλάδα βρίσκεται υπό την προσεχή «κηδεμονία» της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Το 90% των πολιτών της είναι σε «νεο-σκλαβιά» στους εσωτερικούς τραπεζίτες! 

Η Ελλάδα, χωρίς να φταίει, πλήρωσε και την κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Αμερική και Ευρώπης και την μη σωστή διάρθρωση της ευρωζώνης  και την έλλειψη «κοινού ευρωπαϊκού ταμείου», και την ανικανότητα των πολιτικών του παρελθόντος και την προδοσία των σύγχρονων «εφιαλτών» της και τον μεγαλοϊδεατισμό και της νέας Γερμανίας, αλλά σώθηκε χάρις στην νέα εθνική πατριωτική ψυχική αντίσταση των πολιτών της! 
 
Σήμερα, η «μια όψη» της Γερμανίας της κ. Μέρκελ  ξανα-χάνει τον νέο Παγκόσμιο Οικονομικό πόλεμο, πάλι από την Ελλάδα! Αλλά υπάρχει και η «άλλη όψη» της Γερμανίας, του Ομοσπονδιακού  Πρόεδρου της Γερμανίας του κ. Köhler, που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και να πλήξει τους «ζογκλερ» της οικονομίας, δηλ. τους κερδοσκόπους. 

Η νέα εθνική πατριωτική αντίσταση των Ελλήνων κατατρόπωσε τον νέο παγγερμανισμό! Η Ευρώπη είναι ευρωπαϊκή και όχι Γερμανική! Καταλυτική και η παρέμβαση του κ. Ομπάμα στην κ. Μέρκελ! 
 
Και στη Γερμανία, ευτυχώς, υπάρχουν αντιδράσεις. Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Köhler, τονίζει ότι η πολιτική οφείλει να επανακτήσει τον πρώτο λόγο έναντι των χρηματαγορών. 

Ο Köhler εξαπολύει επίθεση κατά όσων απομυζούν οφέλη από την ελληνική οικονομική κρίση. Λίγοι κάνουν κέρδη, ενώ μετά ο φορολογούμενος πολίτης καλείται να πληρώσει: 

Ο Horst Köhler επιτέθηκε στους ζογκλέρ της οικονομίας, οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη από την οικονομική κρίση των Ελλήνων.

Η Ευρώπη οφείλει να προχωρήσει ενωμένη κατά των κερδοσκόπων, ζητά ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος και ζητά τάχιστες διαδικασίες, ώστε να χορηγηθεί σύντομα η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. 
 
Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος κ. Köhler, στο Συνέδριο  "Munich Economic Summit". ζήτησε δραστικά μέτρα κατά των διεθνών οικονομικών ταχυδακτυλουργών.

«Η κρίση την οποία διανύουμε καταδεικνύει και την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου συμπεριφοράς, το οποίο είναι απαράδεκτο – τα κέρδη τα κάνουν λίγοι, ενώ τις ζημίες τις χρεώνεται το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε ο «Αυτό απαιτεί απλούς αλλά σκληρούς κανόνες για τη ‘Χρηματοπιστωτική Βιομηχανία’.» 

Ο Πρόεδρος κ. Köhler, κάλεσε, για τους λόγους αυτούς, τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και την Κομισιόν της ΕΕ να βελτιώσουν τον συντονισμό των επί μέρους εθνικών οικονομικών και δημοσιοοικονομικών πολιτικών τους.

Ταυτόχρονα οφείλουν να εκπονήσουν και να παρουσιάσουν ένα νέο σύστημα κανόνων αναφορικά με τις διεθνείς αγορές. 
 
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου ανήκει στην Ελλάδα, από τις αποζημιώσεις των Ναζί που δεν μας έδωσαν ποτέ! Αυτή είναι η απάντηση  στους ανταποκριτές του Γερμανικού τύπου και περιοδικών, που κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα.  

 Στην επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, απαντάμε δυναμικά και πατριωτικά  και στην τελευταία ιταμή πρόκληση της  γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine».

Σε μικρό κείμενο που συνοδεύει το σκίτσο της Ακρόπολης με την τουρκική σημαία στο αέτωμα, διαβάζει κανείς για την «ανακούφιση» ενός Γερμανού, ο οποίος λέει στη σύζυγό του ότι «Τώρα που οι Τούρκοι έσωσαν οικονομικά την Ελλάδα, τα λεφτά θα μείνουν σε εμάς».!!!! 

Αίσχος και ντροπή ! Νέοι Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρωναίοι και Γλέζοι θα ξανακατεβάσουν από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το σύμβολο της Δημοκρατίας, την «νέα σβάστικα» και την «τούρκικη» σημαία!!  
 
Να ψηφιστεί εδώ και τώρα ο νόμος για τη «ρύθμιση οφελών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».
 
Το κράτος «πτωχεύει» και οι τραπεζίτες ευημερούν!
Ας μη ξεχνάμε ότι η νεότερη κρίση ξεκίνησε από την Αμερική. Η οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2010 είχε τεράστιο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκατομμύρια οικογένειας υπέστησαν απώλειες θέσεων εργασίας, εισοδημάτων και κατοικιών--και οι συνέπειες αυτών των απωλειών θα είναι εμφανείς στην κοινωνία επί γενεές.
 
Οι μεγαλύτερες ζημιές προήλθαν από την πτώση των τιμών των ακινήτων και των μετοχών από το ξέσπασμα της κρίσης, στα μέσα του 2008. 

Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,4 τρις δολάρια, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ υπέστησαν μείωση της αξίας τους κατά 7,4 τρις δολάρια από τον Ιούλιο του 2008 ως τον Μάρτιο του 2009.

Για την μέση οικογένεια στις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι η κατοικία της αξίζει τουλάχιστον 30.300 δολάρια λιγότερα απ' ό,τι πριν την κρίση και η αξία των μετοχών που μπορεί να είχαν αγοράσει έπεσε κατά 66.200 δολάρια. 
 
Τα νοικοκυριά είχαν έσοδα κατά 11.000 δολάρια λιγότερα κατά μέσον όρο από το Σεπτέμβριο του 2008 --όταν η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers κατέρρευσε-- ως τα τέλη του 2009.

Η βαθιά ύφεση της περιόδου αυτής προκάλεσε 5,5 εκατ. απώλειες θέσεων εργασίας, "πάγωσε" τους μισθούς των εργαζομένων και στοίχισε στους φορολογούμενους 73 δις δολάρια για την "διάσωση" των τραπεζών. 

Με την κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, ήρθε και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών με παράλληλη διόγκωση της κερδοσκοπίας. 

Έτσι ήρθε η μεγάλη «έκρηξη της φούσκας» των τραπεζιτών η οποία για να καλυφτεί απαιτήθηκε αύξηση των δημοσίων δαπανών και διόγκωση του δημόσιου χρέους των μεγάλων κρατών. 

 Ουσιαστικά είχαν φτάσει μπροστά σε ένα μεγάλο «κραχ», ανάλογο του 1929, το οποίο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και στην συνέχεια «η ευθύνη» μετατέθηκε στην Ελλάδα, η οποία λειτούργησε ως «μαύρο πρόβατο» στις ευθύνες των μεγάλων της ευρωζώνης! Η Ελάδα έγινε στόχος των κερδοσκόπων και λόγω της μη σωστής λειτουργίας της ευρωζώνης.
 
Η Ευρώπη δεν έχει κοινό θησαυροφυλάκιο, δηλ. ταμείο, και έναν Πρόεδρο με ισχύ,  όπως έχουν οι ΗΠΑ, ενώ έχει κοινό νόμισμα και κοινή Κεντρική Τράπεζα. 

Αν μια Αμερικανική πολιτεία έχει πρόβλημα δανείζεται από το κοινό ταμείο – θησαυροφυλάκιο, πράγμα που στην Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει και προσπάθησε να αντικατασταθεί από τον «μηχανισμό στήριξης».!  

Έτσι το ατελές αυτό  σχήμα είναι μια νέα «κερκόπορτα» και μια παγίδα για τις χώρες που μπήκαν στο Ευρώ, χωρίς να εξετάσουν αυτή τη διάσταση, που αποδεικνύεται καταστροφική! 

Αντίθετα, στις ΗΠΑ υπάρχει κοινό θησαυροφυλάκιο και όταν μια πολιτεία έχει πρόβλημα δανεισμού, δανείζεται από το κοινό Αμερικάνικο Θησαυροφυλάκιο!!! 

Στην Ευρώπη που ακόμα δεν έχει ενοποιηθεί λείπει αυτό το «κοινό θησαυροφυλάκιο» - ταμείο και αποτελεί μια «νέα κερκόπορτα»   εισόδου «βαρβάρων»! Είναι γνωστό ότι οι παλινωδίες της κ. Μέρκελ, είναι αυτές που οδήγησαν και την προσφυγή στο ΔΝΤ. 

Ο «ευρωπαϊκός μηχανισμός» παρά τις ατέλειές του θα αντικαθιστούσε, έστω προσωρινά την έλλειψη «κοινού ευρωπαϊκού θησαυροφυλακίου», δηλ. την έλλειψη κοινών αποθεμάτων για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης!
 
Ενότητα και αγώνας, μέχρι την τελική νίκη! Ενωμένοι ενάντια στους διεθνείς και ντόπιους ληστρικούς τραπεζίτες και ολιγάρχες! Τα κράτη είναι πλέον εκβιάσιμα από τους κερδοσκόπους! Ενωμένοι, δεν θα πτωχεύσουμε ποτέ! Η Ελλάδα δεν  είναι υποτελής του ΔΝΤ και της ΕΕ.!! Θα νικήσουμε! Η νίκη έρχεται! Νυν υπέρ πάντων ο αγών! Αντισταθείτε,  έστω ψυχικά! 
 
Δρ  Κουτσούκος Αναστάσιος
 ==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.