Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Απλή η λύση

Της Νεκταρίας Σπυριδάκη
            
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...Ήρθε επιτέλους η ώρα της κάθαρσης, η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που σφετερίστηκαν το δημόσιο χρήμα. 

Αν δεν απατώμαι βέβαια εδώ μιλάμε για ταυτοπροσωπία, γιατί οι σφετεριστές - ταχυδακτυλουργοί, είναι οι ίδιο εκείνοι που μερίμνησαν ώστε τα σχετικά εγκλήματα να παραγράφονται σε χρόνο τέτοιο που να λειτουργεί υπέρ τους...και μην τον είδατε το Παναή δηλαδή ή τρέχα γύρευε, ώσπου καταλήξαμε στο "δε βαριέσαι αδερφέ"...

              Έτσι, παραδομένοι άνευ όρων υποκύψαμε στις απειλές των Αμερικάνων και των Άγγλων, οι οποίοι έβαζαν ως όρο για τη συμμετοχή των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 την αγορά του συστήματος ασφαλείας C4I, κόστους 400 δις ευρώ...όπερ και εγένετο!
              Την ίδια χρονική στιγμή, ενδεικτική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος αποτελεί και η πρόσθετη αμοιβή των εργολάβων, για την έγκαιρη παράδοση των έργων, τα οποία σημειωτέον όφειλαν να τα είχαν εκτελέσει νωρίτερα.


              Βέβαια, όλα αυτά είναι μικροπταίσματα και δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι την αλήθεια θα τη κουκουλώσουν με τις συσκέψεις που κάνουν κάθε τόσο στο Μαξίμου για την εξάλειψη της διαφθοράς!


              Απλά τα πράγματα και εύκολη η λύση τους. Ας κληθούν από τους αρμόδιους φορείς όλοι μα όλοι οι πολιτικοί, μηδενός εξαιρουμένου, για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία...Να μας πουν τι είχαν πριν την ανάμειξη τους στη πολιτική, τι έχουν τώρα και πως το απέκτησαν.


              Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη η οποία να ορίζει ότι περιουσιακά στοιχεία που  είναι εικονικά δηλωμένα στο όνομα τρίτων νομικών η φυσικών προσώπων θα περιέρχονται στο Δημόσιο!


              Τότε, μόνο, θα μπορούμε να μιλάμε για εξυγίανση του Δημόσιου και για λεφτά...λεφτά να φαν και οι κότες...όμως οι κότες έχουν ψείρες και όποιος έχει τις ψείρες ψάχνει και τα κτένια και όλοι αυτοί οι γνωστοί μας άγνωστοι τα κτένια τα βρήκαν πρώτοι!

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.