Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Μαυρογιαλούρος, ΜΜΕ και προπαγάνδα

 Στην προσπάθειά τους οι δημοσιοκάφροι να προστατεύσουν τα αφεντικά τους πολιτικούς, έχουν εδώ και χρόνια δημιουργήσει ένα προπαγανδιστικό μύθο: Αυτόν του Μαυρογιαλούρου.
 
Στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο εμφανίζονται πολύ συχνά πολιτευτές, βουλευτές ή…υπουργοί.

Τυχαία μου έρχονται στο μυαλό οι ταινίες «Ζητείται ψεύτης» (βουλευτής Φερέκης/Ζερβός), «Στουρνάρα 288» (βουλευτής Καλοχαιρέτας/Αυδής) και «Ο κύριος πτέραρχος» (βουλευτής Καράτζοβας/Παπαγιαννόπουλος).
Σε όλες τις ταινίες οι πολιτευτές/βουλευτές είναι ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες και γενικώς σιχαμένα υποκείμενα.
Σε όλες; Όχι! Σε μία μόνο από αυτές ο πολιτικός/υπουργός είναι αφελής και φιλότιμος, μη γνωρίζοντας τις καταχρήσεις και απάτες που γίνονται κάτω από τη μύτη του. Όταν μάλιστα τις μαθαίνει, στέλνει τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα και ο ίδιος από φιλότιμο παραιτείται. Η ταινία αυτή είναι το «Υπάρχει και φιλότιμο» (υπουργός Μαυρογιαλούρος/Κωνσταντάρας).
Όταν λοιπόν οι δημοσιοκάφροι θέλουν να αναφερθούν σε κάποιον κακό πολιτικό/βουλευτή, ποιόν από τους παραπάνω διαλέγουν;

Σωστά μαντέψατε: Τον μόνο φιλότιμο, τον Μαυρογιαλούρο!
Η προπαγάνδα δουλεύει τέλεια. Στον αναγνώστη/ακροατή δημιουργείται η αίσθηση ότι οι πολιτικοί δεν γνωρίζουν τι γίνεται γύρω τους, και αν το μάθουν, θα κάνουν κάτι. Όταν λοιπόν σε κάποιον πολιτικό αποδίδεται ο τίτλος του Μαυρογιαλούρου, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον συμπαθούμε υποσυνείδητα, γιατί ξέρουμε ότι έχει φιλότιμο! Αυτός ο μύθος δυστυχώς
συντηρείται και από πολλούς αφελείς που δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η προπαγάνδα. Αν λοιπόν δεν ανήκετε στους δημοσιοκάφρους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, μη χρησιμοποιείτε τον χαρακτηρισμό Μαυρογιαλούρος για κάποιον πολιτικό. Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τα Φερέκης, Καλοχαιρέτας, ή Καράτζοβας.
Επίσης, οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρονται και στον κάθε «Γκρούεζα» των κομμάτων, που πέρα από αυτά που τρώνε, είναι και όπου με πάει ο άνεμος πάω… Αλλά γιατί να αναφερθούν; Προφανώς είναι υποτιμητικό να σε πούνε «Γκρούεζα» του Χ κόμματος!… Θυμάστε;
- Εσύ Γκρούεζα τί δουλειά κάνεις;
- Εγώ; Μμμ… Μα εγώ είμαι του κόμματος υπουργέ μου…
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.