Κυριακή 23 Μαΐου 2010

"Σεμνά και Ταπεινά" και η "αξιοκρατία" της Γαλάζιας Λαίλαπας

Η άτυπη... ΕΥΠ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (TVxs)
Τους υπαλλήλους στον Οργανισμό Ελληνικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) φακέλωνε η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα όσα αποκαλύπτει το «Βήμα», ο τότε πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ν. Κατσαρός με έγγραφό του προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο, παραμονές της αντικατάστασης προϊσταμένων στις διευθύνσεις υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ, πρότεινε την αντικατάσταση όσων δεν ανήκαν στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 

«Είναι νεοδημοκράτες, είναι ικανοί, είναι γρήγοροι, είναι έμπιστοι και προτείνεται να τοποθετηθούν ως προϊστάμενοι», αναφέρει το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα. Στον αντίποδα, για τους μη αρεστούς, το έγγραφο σημείωνε ότι «είναι ΠΑΣΟΚ, ή ΣΥΝ, ή ΚΚΕ, άρα είναι αργός, δημιουργεί προβλήματα, επηρεάζει κόσμο ιδεολογικά, δεν ανήκει στον δικό μας χώρο και προτείνεται να αντικατασταθεί άμεσα». 
«Ο μηχανισμός φακελώματος», λένε σήμερα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «λειτουργούσε ως μία άτυπη, αλλά πλήρως εμπιστευτική αγροτική...ΕΥΠ». 

Το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 4 Μαΐου 2005, εντοπίστηκε τυχαία, ξεχασμένο μέσα σε ένα συρτάρι του υπουργείου. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, να καταθέσει το έγγραφο αυτό στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ μιλώντας στο «Βήμα», τόνισε ότι «εγώ απλώς αξιολογούσα τα στελέχη», λέγοντας ότι έχει αποστείλει πολλές επιστολές στον υπουργό και προσθέτοντας: «Είχα ορισμένες πληροφορίες και όφειλα να ενημερώσω τον αρμόδιο υπουργό».
Οι νεοδημοκράτες και οι ακατάλληλοι:

Στην Αλεξανδρούπολη προτείνεται να παραμείνει ο Π.Τ. που ανήκει στη ΝΔ. Αλλά μάλλον επειδή αυτό δεν αρκούσε, προστίθεται ότι ο Π.Τ. εκλέχθηκε και πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, αλλάζοντας με τη δυναμική του και τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στον Οργανισμό: «Εφέτος η ΝΔ κέρδισε 3 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ 2 και το ΚΚΕ 2, ενώ πέρυσι ήταν 1 η ΝΔ, 5 το ΠΑΣΟΚ και 1 το ΚΚΕ», αναφέρεται στο έγγραφο. 

Για τη Βέροια προτείνεται να παραμείνει ο Ι. Β. επειδή «ανήκει στη ΝΔ και είναι συνεργάσιμος, εργατικός και αρκετά έμπειρος». Αντίστοιχα, στα Ιωάννινα για τους ίδιους λόγους προτείνεται να μείνει ο Κ.Ρ. 

Στην Καβάλα, ο προϊστάμενος Δ.Δ. πρέπει να αντικατασταθεί γιατί ανήκει στον ΣΥΝ ή στο ΠΑΣΟΚ. Και σημειώνεται: «επιβάλλεται η αντικατάσταση του, χωρίς να είναι αρνητικό το έργο που επιτελεί». 

Στη Λαμία ο νεοδημοκράτης προϊστάμενος Π.Κ. είναι θύμα εσωκομματικής διαμάχης. Ανήκει μεν στη ΝΔ, αλλά προτείνεται να αντικατασταθεί από τον επίσης νεοδημοκράτη Γ.Α., «ικανό και έμπειρο στέλεχος του ΕΛΓΑ». 

Στη Θεσσαλονίκη, ο προϊστάμενος Δ.Μ. ανήκει καθαρά στο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αντικατασταθεί με τη δικαιολογία ότι «του ξέφυγε ο έλεγχος στη διοίκηση».
Στην Κοζάνη δεν γνώριζαν πού ανήκει ιδεολογικά ο προϊστάμενος Θ.Μ. και αξιολογήθηκε ότι «ανήκει μάλλον στο ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς να εκδηλώνεται» και σημειώνεται ότι «δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη και όταν λέει την αλήθεια». «Έχει κάνει αρκετές γκάφες που προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή», προστίθεται. Έτσι, προτείνεται η αντικατάστασή του από τον Γ.Π. που «είναι άνθρωπος της ΝΔ και εξαιρετικών ικανοτήτων». 

Στην Πάτρα προτείνεται επίσης η αντικατάσταση του Ε.Τ. επειδή ανήκει με βεβαιότητα στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που, τονίζεται, ως προς το διάδοχό του υπάρχει πρόβλημα, καθώς σε Πάτρα, Τρίπολη και Αγρίνιο δεν υπάρχει κατάλληλο πρόσωπο και πρέπει να επιστρατευτεί κάποιος από την Αθήνα. 

Στο Ηράκλειο, ο προϊστάμενος Γ.Μ. ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στους σκληροπυρηνικούς αφού, όπως σημειώνεται, «αν κρίνει κανείς από τα πολλά παράπονα που διατυπώνονται εναντίον του πρέπει να είναι αρκετά πιστός στο κόμμα και στα κελεύσματά του». Προτείνεται, λοιπόν, να αντικατασταθεί από τον Ι.Ζ. που είναι νεοδημοκράτης και επίσης «τον προτείνουν όλοι οι Κρήτες (υπουργός, υφυπουργός, βουλευτές, ΝΟΔΕ Ηρακλείου)», όπως αναφέρεται επί λέξει. 

Τέλος, στην Αθήνα, προϊστάμενος είναι ο Ι.Π. αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού ανήκει ιδεολογικά. «δεν εκδηλώνεται ή μεροληπτεί υπέρ άλλου χώρου», σημειώνεται και χαρακτηρίζεται ως «πολύ αργός και άβουλος» και «η αντικατάστασή του θα διευκόλυνε το έργο του υποκαταστήματος». Προτείνονται στη θέση του ο Σ.Μ. ή ο Σ.Κ. «που ανήκουν στο χώρο μας και παραγκωνίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση». 


==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.