Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αυστηρές αλλαγές στο «πόθεν έσχες»

Πενταμελής επιτροπής δικαστικών λειτουργών θα αναλαμβάνει στο εξής τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μοναδικός βουλευτής που θα συμμετέχει στον έλεγχο θα είναι ο αντιπρόεδρος του Σώματος.

Οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο έχουν στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για τα πολιτικά πρόσωπα που παρουσιάζουν ατασθαλίες στο «πόθεν έσχες» τους ή παρατηρείται συμμετοχή τους σε off shore εταιρείες, μεταξύ των οποίων δήμευση περιουσιών και έκπτωση από το βουλευτικό ή άλλο αξίωμα, μετατροπή σε κακούργημα της πράξης της απόκρυψης στοιχείων και ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, όταν τα στοιχεία που αποκρύπτονται υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ.
Παράλληλα, δίνονται κίνητρα για καταγγελίες υποθέσεων διαφθοράς με το θεσμό της ατιμωρησίας ή της ευνοϊκής μεταχείρισης, ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μετατρέπεται για τα αδικήματα που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων, ενώ όλα τα υπόλοιπα τίθενται στο εξής στην αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.