Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Γιατί θα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα η Διεθνής Κοινότητα στην εγκληματική πειρατεία των ισραηλινών; Ένα ερωτηματικό με ένοχες σιωπές ...

ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα στολίσκο των ενισχύσεων-που μεταφέρουν τα πλοία με στόχο να σπάσει την πολιορκία της χώρας στη Γάζα.

Περισσότερα από 10 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν στρατιώτες υποκλαπεί η συνοδεία των πλοίων βάφτισαν Ελευθερία Flotilla νωρίς τη Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός είπε.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είχε πει νωρίτερα ότι μέχρι 16 άτομα είχαν σκοτωθεί.

Ο στολίσκος δέχθηκε επίθεση σε διεθνή ύδατα, 65 χιλιόμετρα από την ακτή της Γάζας.

Πλάνα από την ηγετική θέση του σκάφους στολίσκο, η Mavi Μαρμαρά, έδειξε ενόπλων Ισραηλινών στρατιωτών που επιβιβάζονται στο πλοίο και τα ελικόπτερα που φέρουν γενικά.

Jamal Al Jazeera για Elshayyal, επί του Mavi Μαρμαρά, δήλωσε τα ισραηλινά στρατεύματα είχαν χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Η ισραηλινή στρατιωτική είπε τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, δύο από αυτές σε μέτριο βαθμό και ισχυρίστηκε στρατεύματα άνοιξαν πυρ μετά από το "διαδηλωτές επιτέθηκαν επί του σκάφους, το IDF προσωπικό Ναυτικού με ζωντανή φωτιά και ελαφρύ οπλισμό περιλαμβάνονται και τα πτυσσόμενα και κλαμπ».

Free Gaza Movement, οι διοργανωτές του στολίσκο, ωστόσο, δήλωσε ότι τα στρατεύματα άνοιξαν πυρ μόλις κατέλαβαν τα πλοία.

Ισραηλινή επέμβαση...

Νωρίτερα, το ισραηλινό ναυτικό είχε έρθει σε επαφή ο κυβερνήτης του Mavi Μαρμαρά, ζητώντας του να γνωστοποιήσει και να πω όταν το πλοίο ήταν επικεφαλής.

Λίγο μετά, δύο ισραηλινών πολεμικών πλοίων είχαν πλαισιώνεται το στολίσκο και στις δύο πλευρές, αλλά εξ αποστάσεως.

Οι διοργανωτές του στολίσκο μεταφέρουν 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη συνέχεια εκτρέπονται τα πλοία τους, να επιβραδυνθεί να αποφευχθεί η αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θα εκδοθεί επίσης όλα τα σωσίβιά τους επιβάτες και τους ζήτησε να παραμείνουν κάτω από το κατάστρωμα.

Ayman Al Jazeera για Mohyeldin, την υποβολή εκθέσεων από την Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι οι ισραηλινές ενέργειες ήταν έκπληξη.

"Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται από το διοικητικό συμβούλιο ακτιβιστές on those πλοία δείχνουν σαφώς ότι είχαν άμαχοι και ειρηνικό χαρακτήρα και παρουσιάζει medical supplies επί του σκάφους. So αυτό θα εκπλήξει πολλούς την στο διεθνή κοινότητα να αντλήσουν τι θα μπορούσε να οδήγησε ενδεχομένως σε αυτό το είδος αντιπαράθεση », είπε.

Εν τω μεταξύ, έχουν ισραηλινή αστυνομία τέθηκε σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτροπή τυχόν ταραχών.

Διαμαρτυρίες

Καταδίκη έχει γρήγορα ρίξτε μετά από την ισραηλινή δράση.

Μαχμούντ Αμπάς, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, δήλωσε επισήμως ένα τριήμερο κατάσταση πένθους για τους θανάτους της Δευτέρας.

Χιλιάδες διαδηλωτές τουρκικής προσπάθησε να εισβάλει στην ισραηλινή προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά την είδηση της επιχείρησης έσπασε. Οι διαδηλωτές φώναξαν "Damn Ισραήλ», όπως την αστυνομία τους μπλοκάρει.

Η Τουρκία είναι επίσης αναφέρεται ότι έχει κληθεί η πρέσβης του Ισραήλ να καταθέσει μια διαμαρτυρία.

"(Η παρακολούθηση της αυτοκινητοπομπής) είναι απαράδεκτη ... το Ισραήλ θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του.

Ismail Haniya, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, έχει ονομαστεί επίσης την ισραηλινή ενέργεια ως «βάρβαρη».

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστινιακή ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβευμένου με Νόμπελ και διάφορες ευρωπαϊκές νομοθετών, ήταν με το στολίσκο, με στόχο να φτάσει στη Γάζα αψηφώντας ενός ισραηλινού εμπάργκο.

Αλλά το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στην στολίσκο να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας και υποσχέθηκε να σταματήσει τις έξι πλοία από την επίτευξη των παράκτιων παλαιστινιακά εδάφη.

Η στολίσκο είχε απέπλευσε από λιμένα σε Κύπρος την Κυριακή και είχε ως στόχο να φτάσει στη Γάζα από την Δευτέρα το πρωί.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι η βάρκες έχουν ξεκινήσει σχετικά με "μια προκλητική ενέργεια» κατά της ισραηλινής στρατιωτικής, αντί να παρέχει βοήθεια, καθώς και ότι είχε εκδοθεί εντάλματα για την απαγόρευση εισόδου τους στη Γάζα.

Ισχυρίστηκε ότι ο στόλος θα πρέπει να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με την προσγείωση στη Γάζα, ένας ισχυρισμός τους διοργανωτές απορρίφθηκε.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.