Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η κυνικότητα Μαντέλη ευτελίζει το πολιτικό μας σύστημα... το οποίο ένοχα ανέχεται και σιωπά!!! άραγε γιατί;


«Πήρα όσα συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις» (TheInsider)

της Λώρας Ιωάννου -

Ο Αναστάσιος Μαντέλης είναι το δεύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που παραδέχεται δημόσια και τα ..πήρε από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς. Πρώτος είχε ανοίξει το χορό των αποκαλύψεων ο περίφημος «Στρατηγός» του Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αν. Μαντέλης που ζει πλέον στο Αζερμπαϊτζάν δε δίστασε να παραδεχθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Ζίμενς ότι πήρε 200.000 μάρκα από τη Ζίμενς αμπαλαρισμένα στη μορφή προεκλογικής επιχορηγίας!

Η κυνικότητα της μαρτυρίας ήταν συγκλονιστική καθώς ο κ. Μαντέλης παρουσίασε τη μίζα ως ένα ...άδολο δώρο που δέχθηκε από τη Ζίμενς αφότου είχε υπογράψει τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ με τη Ζίμενς για τις ψηφιακές παροχές. «Θέλουμε να σας δώσουμε ένα ποσό για να στηρίξουμε την προεκλογική σας εκστρατεία» του είπε σε άπταιστα αγγλικά το μέλος της Ζίμενς από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και ο κ. Μαντέλης συγκινημένος ανταποκρίθηκε στην χορηγία.

Όχι επειδή τους έκανε τις δουλειές αλλά επειδή η Ζίμενς τον έκρινε ως σπουδαίο υπουργό αφού κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις υπουργικές του δυνατότητες και τον Γερμανικό κολοσσό αλλά και το ελληνικό δημόσιο αφού ο κ. Μαντέλης επέμεινε μέχρι το τέλος της κατάθεσης του ότι οι συμφωνίες ήταν επ' ωφελεία του ΟΤΕ... Συμπέρασμα κοινού θνητού με μυαλό τύπου ..Μαντέλη; Ότι αντί οι ικανοί υπουργοί να παίρνουν μπόνους από τις κυβερνήσεις τους αναγκάζονται να τα πάρουν από τις ξένες εταιρίες!!

Τόσο αθώο ήταν το «δώρο» που πήρε ο κ. Μαντέλης ώστε όταν ρώτησε τον άγνωστο καλό άνθρωπο «πόσα λεφτά θα πάρει;» εκείνος απάντησε: «όσα συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις»!!...
Περιττό να σας πω ότι όταν ο βουλευτής της Ν.Δ Αναστάσιος Νεράτζης τόλμησε να ψελλίσει ότι πρόκειται για δωροδοκία εκείνος απάντησε «όχι ήταν μια πολιτική χορηγία»! Πότε δόθηκε το δωράκι; Το 1998 εν' όψει των εθνικών εκλογών που θα γινόντουσαν ... Ποιες εκλογές; Κανείς δεν ξέρει καθώς οι εκλογές έγιναν το 2000!

Ο Τάσος Μαντέλης, ωστόσο, δήλωσε ότι αμάρτησε για τον εαυτό του και όχι για το κόμμα του... Κάτι είναι και αυτό. Επιπλέον δήλωσε άγνοια για το ποιος ήταν ο καταθέτης του δεύτερου εμβάσματος ύψους 250.000 μάρκων. Γιατί; Επειδή δεν ενδιαφέρθηκε να το μάθει ποτέ και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Το Miza story

Το '98 ο Αναστάσιος Μαντέλης είχε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών. Εξαιτίας αυτής της διαβεβαίωσης κάλεσε τον κουμπάρο του επιχειρηματία Γιώργο Τσουγκράνη και του ζήτησε να ανοίξει ένα λογαριασμό προκειμένου να δέχεται τις χορηγίες από πολιτικούς του φίλους στο εξωτερικό εν όψει των επικείμενων εκλογών. Στην κίνηση αυτή προέβη όπως είπε προκειμένου να προστατεύει τους χορηγούς αλλά και τον εαυτό του από κακόβουλα σχόλια.
Ο Γιώργος Τσουγκράνης άνοιξε ένα λογαριασμό τον Σεπτέμβριο του 1998 σε τράπεζα της Γενεύης με το κωδικό όνομα A.ROKOS, το οποίο επέλεξε ο ίδιος.Στον συγκεκριμένο λογαριασμό υπήρξαν δύο εμβάσματα. Το πρώτο ύψους 200.000 μάρκων στις 2/11/1998. Το δεύτερο έμβασμα ύψους 250.000 μάρκων κατατέθηκε στον ίδιο λογαριασμό στις 8/2/2000.

Τον είχε ...αδειάσει νωρίτερα ο κουμπάρος
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσουγκράνης που κατέθεσε νωρίτερα και πρώτος επιβεβαίωσε την εισροή χρήματος από τη SIEMENS στον λογαριασμό Μαντέλη, υπέθεσε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ότι και το δεύτερο έμβασμα «ήταν της ίδιας φύσεως με το πρώτο».

Τα ποσά και των 2 εμβασμάτων προέρχονταν από τον λογαριασμό της κας Αντωνίας Μάρκου στο όνομα της οποίας είχε ανοιχτεί ο λογαριασμός που διαχειριζόταν ο Ηλίας Γεωργίου, διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens. Επίσης από την κατάθεση Μαντέλη προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό δεν υπήρξαν μετακινήσεις ποσών για προεκλογικές ανάγκες, παρά μόνο 3 εκροές το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2001 έως και τον Απρίλιο του 2002 ύψους περίπου 60.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών των παιδιών του που φοιτούσαν στην Αμερική. Μάλιστα στις 27.3.2007 ο Τσουγκράνης με εντολή Μαντέλη έκλεισε τον λογαριασμό και μετέφερε το ποσό που είχε απομείνει ύψους περίπου 164.000 ευρώ σε άλλο λογαριασμό δικό του στην ALPHA BANK με δική του πρωτοβουλία.

Καρφώνει άλλους

Επίσης ο κ. Μαντέλης σε μία αποστροφή του λόγου του, κάλεσε τους βουλευτές να ερευνήσουν ποιος είναι ο άγνωστος πληροφοριοδότης που στις 18 Ιουνίου του 2008 έδωσε την πληροφορία σε δύο δημοσιογράφους ότι μπήκαν στον λογαριασμό του 10 εκ. ευρώ «ώστε να ξεπλύνουν πάνω μου την μίζα».
Ερωτηθείς από πολλούς βουλευτές για το αν έχει πληροφορίες σχετικά με τα 10 εκ. μάρκα και αν αυτά πήγαν σε μίζες πολιτικών, είπε ότι δεν έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για κανέναν. Ωστόσο φέρεται να είπε χαρακτηριστικά «10 εκ. μάρκα καταλαβαίνω να είναι υπουργική αμοιβή, τα δικά μου 200.000 μάρκα ήταν απλά μία χορηγία». Σε ότι αφορά την περιουσιακή του κατάσταση φέρεται να είπε «Έχω μόνο ένα σπίτι και ένα γραφείο, ψάξτε ότι θέλετε».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κ. Μαντέλης δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη ως πρώην υπουργός.
Σχόλιο Δημήτρη  Παπαδημούλη
Το σχόλιο μας για τη σημερινή κατάθεση Μαντέλη είναι «Αμάρτησα για τη Β' Αθηνών». Από τα 100 εκ. ευρώ μέχρι τώρα ξέρουμε για τα 500.000 ευρω που πήρε ο Τσουκάτος και τα 200.000 μάρκα που πήρε ο Μαντέλης. Αυτά είναι το 0,7%. Ψάχνουμε το υπόλοιπο 99.3%»

Σχόλιο Θανάση Παφίλη
Ο Αναστάσιος Μαντέλης υπερασπίστηκε όλη την πολιτική του ΟΤΕ στο θέμα των προγραμματικών συμβάσεων. Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει ενδιαφερθεί οκ. Μαντέλης για το ποιος έβαλε το δεύτερο έμβασμα στον λογαριασμό του. Εγκληματικές οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων για την παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς.

Σχόλιο ΝΔ
Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη "Siemens".

Σχόλιο: Η κυνικότητα Μαντέλη ευτελίζει το πολιτικό μας σύστημα... το οποίο ένοχα ανέχεται και σιωπά!!! άραγε γιατί; 

Πόσους Μαντέληδες θα ανεχθούμε σιωπώντας;

Μήπως . . . λέω μήπως . . . γνωρίζει πολλά περισσότερα;

Νάσος

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.