Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Για κακούργημα ο Τ. Μαντέλης Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα


Σε θέση κατηγορουμένου και μάλιστα για κακουργηματική πράξη βρίσκεται ουσιαστικά από χθες ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, καθώς η Δικαιοσύνη αναμένεται να τον καλέσει προκειμένου να λογοδοτήσει για αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντέλης, που προκάλεσε σοκ με την ομολογία του ότι έλαβε 200.000 μάρκα από τη Siemens, ελέγχεται επειδή από τον λογαριασμό που δημιουργήθηκε μέσω των «μαύρων ταμείων» υπήρξαν εκροές και μετά το 2000, όταν πλέον δεν ήταν υπουργός.

Για τον κ. Μαντέλη εκδόθηκε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε αργά χθες το απόγευμα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία πως διέφυγε εκτός Ελλάδος. 

Η προχθεσινή κυνική παραδοχή του κ. Μαντέλη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη και την απόλυτη καταδίκη από όλα τα κόμματα. Τέλος, από χθες ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν εκ νέου στοιχεία στο λογιστήριο της Siemens Hellas. (kathimerini)

ΣXETIKA ΘEMATA:
Κατηγορούμενος ο Μαντέλης_(...ΠOΛITIKH...)
Ομόθυμη καταδίκη αλλά και περίσκεψη σε ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ._(...ΠOΛITIKH...)
Δεν είχε περαιτέρω αρμοδιότητες η Εξεταστική_(...ΠOΛITIKH...)
Το Δημόσιο έχασε από ολιγωρία τα χρήματα των «μαύρων ταμείων»_(...ΠOΛITIKH...)
Oργισμένη η αντίδραση από τον Κ. Σημίτη_(...ΠOΛITIKH...)
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ στα γραφεία Siemens_(...ΠOΛITIKH...)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.