Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Kαι σήμερα μην ξεχαστεί κανείς και δεν πει το ποίημα: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και κάποιος να μπει στη φυλακή".


Το ακούω παντού, όπου σταθώ και όπου βρεθώ, ψιθυριστά και φωναχτά, το διαβάζω στα μάτια ή στις γκριμάτσες, το καταλαβαίνω από τον τρόπο που περπατάς ρε μαλάκα. Ποια κλεμμένα; Σπατηλημένα είναι. Πόσες φορές θα σου το πω; Ποια φυλακή; Πολιτικές είναι κατά κόρον οι ευθύνες & ήδη αποδώθηκαν...

 Όσο για τα λιγοστά κλεμμένα και τις ποινικές ευθύνες...στη δημοκρατία αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ανεξάρτητη είναι, remember??? Στη χούντα είναι όπως τη θες. Στη δημοκρατία ο πολιτικός δεν είναι εισαγγελέας ούτε ο δικαστής Ντρεντ να βγαίνει μια σβούρα και να καταδικάζει κατ᾽ επιλογή.

Στη δημοκρατία ο πολιτικός δύναται να προτείνει εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές. Δόξα τω θεώ, 5 εξεταστικές τρέχουν. Όλη η Ελλάδα ένα δικαστήριο. Αν δε σου φτάνουν, να σου πάρω δώρο στα γενέθλια σου ένα δικόσφυρο.
Το κατάλαβες; Πιο λιανά δε γίνεται, λέμε...Γκε γκε; Ή θα συνεχίσεις το ποίημα; Και αν ναι, να οργανωθούμε ρε παιδιά. Να το λέμε όλοι μαζί δυνατά κάθε στρογγυλή ώρα...πλην μεσημεριού...διότι κοιμάται ο έλληνας....βαθιά και αξύπνητα!
Αν πάλι αλλάξεις γνώμη, ξεκίνα από σένα μπας και φτάσεις σε μένα, στους γύρω, στους άλλους και σιγά σιγά στην Ελλάδα...μήπως περισώσουμε κάτι!
H photo "Αυτοπροσδιορισμός" από το nostou-algos
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.