Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κάτι κινείται στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ...

Από το PRESS-GR
Μετά τις διαγραφές των τριών βουλευτών, διεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και την "Αριστερή Πρωτοβουλία" και σενάρια για "κόμμα Λαφοντέν" και στη χώρα μας

Από τον
Γιάννη Παπαζήση
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
- Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου- που δεν ψήφισαν τα νέα μέτρα, επιλέγοντας το "παρών", μπορούν να αποτελέσουν προς το παρόν την "κοινοβουλευτική εκπροσώπηση" της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" του Γ. Παναγιωτακόπουλου που έχει επίσης ταχθεί καθαρά κατά της πολιτικής του ΔΝΤ.

Επίσης, η θετική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους τρεις βουλευτές έχει πολιτική σημασία. Μπορεί να...
σηματοδοτεί την απαρχή μιας πολιτικής συνεργασίας, αλλά και κάτι ευρύτερο.
Την απαρχή διεργασιών για τη συγκρότηση ενός νέου σχήματος στη χώρα μας αντίστοιχο με το Κόμμα της Αριστεράς που δημιούργησε στη Γερμανία ο Όσκαρ Λαφοντέν. Σε αυτή την περίπτωση, ποιος θα ήταν ο Έλληνας Λαφοντέν;
 
Σημειώνω ότι ο Γ. Δημαράς έχει αριστερές καταβολές και παλιά ήταν βουλευτής του ΔΗΚΚΙ υπό τον Δημ. Τσοβόλα, η Σ. Σακοράφα προέρχεται από το ΚΚΕ και ο Β. Οικονόμου ήταν αναπληρωτής γραμματέας κατά τη ριζοσπαστική περίοδο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. 

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.