Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Γιώργος Παπαχρήστος: Ο Παπανδρέου απέτυχε αυτούς τους 8 μήνες να δώσει όραμα



 
Απογοητευμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο έμπειρος δημοσιογράφος της εφημερίδας "Τα Νέα" και συγγραφέας Γιώργος Παπαχρήστος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρόσωπο με Πρόσωπο" του ALTER.

Εμφανώς επηρεασμένος από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, ο δημοσιογράφος που με τα άρθρα και τις παρεμβάσεις του έχει στηρίξει πολλές φορές στο παρελθόν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε την κριτική του αναφερόμενος στο θέμα της εκπομπής που δεν ήταν άλλο από τις εξεταστικές επιτροπές: " Μ'ενοχλεί που μια τέτοια συζήτηση θα μπορούσε κι είχε γίνει πέρυσι" τόνισε και στηλίτευσε τον πολιτικό κόσμο που όπως είπε "είναι έτοιμος να σας πει πως φταίει ο ένας ή ο άλλος" για το σημερινό αδιέξοδο "την ώρα που οι πολίτες θα βιώνουν ακόμα χειρότερα την κρίση". 

Στρέφοντας την κριτική του αποκλειστικά στην κυβέρνηση υποστήριξε: "Δεν υπάρχει πουθενά φως και λυπούμαι που διπλά που το λέω διότι ήμουν από εκείνους που πίστευα ότι ο Παπανδρέου αναλαμβάνοντας τον Οκτώβριο του '09 θα μπορούσε να δώσει ένα όραμα" κι εξήγησε πως ευελπιστούσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενέπνεε τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας να συστρατευθούν. 

"Δυστυχώς είμαστε 8 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ κι αυτό το όραμα δεν υπάρχει" είπε με απογοήτευση ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε πως αυτό που υπάρχει είναι "η εμπλοκή της κυβέρνησης σε αυτή την απύθμενη σκανδαλολογία η οποία δε θα οδηγήσει πουθενά" και το μόνο που θα καταφέρει είναι "να βουλιάξει και τους υγιείς πολιτικούς σε ένα βόθρο"! Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος μετέφερε τον κατ'εκείνον "λαϊκό αίσθημα" που ζήτησε να ικανοποιηθεί, δηλαδή να πληρώσουν όσοι φταίνε κι όχι μόνο οι καμμένοι πολιτικοί τύπου Μαντέλη. Έκλεισε ωστόσο την τοποθέτησή του με μια έκφραση πίστης: "Θέλω να πιστεύω πως αυτό το όραμα που δεν κατάφερε να εμπνεύσει ο Παπανδρέου μέχρι τώρα, με κάποιο τρόπο να το πετύχει στο επόμενο διάστημα" είπε με σιγανή φωνή. Όταν ένας δημοσιογράφος σαν το Γιώργο Παπαχρήστο σχεδόν μηδενίζει κατ'αυτόν τον τρόπο το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γίνεται φανερό πως τα παραδοσιακά στηρίγματά της την εγκαταλείπουν...
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.