Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αυτούς ''ακούν'' στην Κυβέρνηση και στην Βουλή των Ελλήνων;

Πως επιτήδειοι της Ομογένειας, κοροϊδεύουν άσχετους 'Ελληνες πολιτικούς
Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκάλεσε η συνεδρίαση της μόνιμης Επιτροπής γιά τους Απόδημους
της Βουλής, την 1η Ιουνίου '10. 


Μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 2ας προς 3η Ιουνίου, ώρα Νέας Υόρκης, από το κανάλι της Βουλής. 

Μόνο 4-5 βουλευτές ολόκληρης Επιτροπής στην αίθουσα, άκουγαν την ηγεσία του ΑΗΙ και τον συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ, να ομιλούν περί ''ανέμων και υδάτων'' και ν' απαντούν σ' άσχετες ερωτήσεις, άσχετων με την ομογένεια βουλευτών, μελών της Επιτροπής... Κατάντια, απογοήτευση... 
(Και το θλιβερό: Βουλευτίνα Επικρατείας της ΝΔ, που δεν είναι στην Επιτροπή, έκανε...διαφήμιση του ΑΗΙ)...
Το μεγάλο πρόβλημα του Απόδημου Ελληνισμού την τελευταία 12ετία, είναι οι 'Ελληνες πολιτικοί, οι οποίοι, ακούν μόνο τους τυχοδιώκτες της ''οργανωμένης Ομογένειας'', είναι άσχετοι με τα ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού, διασύρουν το Κοινοβούλιο -που φαίνεται έτσι άσχετο- και υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας.
 
Αυτούς ''ακούν'' στην Κυβέρνηση και στην Βουλή των Ελλήνων;
Αυτούς θεωρούν ''αξιόλογους'', πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές;
'Ενα παράδειγμα πολιτικής απάτης μέσα στην Βουλή.
Ο Συντονιστής του -ανύπαρκτου- ΣΑΕ ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, στην Διακομματική γι' Απόδημους (πρόεδρος Ελπίδα Τσουρή), Βουλή, 1 Ιουνίου '10: ''Στηρίζω το ΑΗΙ από την ημέρα ιδρύσεώς του'', δηλ. 1974. Μα ο ''Συντονιστής'' πρωτοεμφανίστηκε στα ομογενειακά- εθνικά ζητήματα, αρχές δεκαετίας του...'90, δηλ. 15 χρόνια μετά, με υπόθεση ονόματος Σκοπίων!... (Ακούστε την δήλωση)

Ομολογία εκτελ. διευθυντή ΑΗΙ, Ν. Λαρυγγάκη: ''Η Οργάνωση φιάχτηκε το '74, ως εμπορική 'Ενωση, επειδή ο ιδρυτής -Ρωσσίδης- νόμιζε ότι το Κυπριακό θα τελείωνε το πολύ σε ένα, ενάμιση χρόνo''... (Ακούστε την δήλωση)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ιδρυτής του ΑΗΙ, Γιουτζήν Ρωσσίδης, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χούντας, σύμφωνα και με άρθρο ενός από τους κορυφαίους δημοσιογράφους των ΗΠΑ, του Jack Anderson (25 Οκτ. '80) στην "Ουάσιγκτον Ποστ", με τίτλο «Σύμβουλος του Ρήγκαν υποστήριζε ένθερμα την χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα», στο οποίο τόνιζε: Ο Ευγένιος Ρωσίδης,

δικηγόρος της Ουάσιγκτον, που τέθηκε επικεφαλής στο τμήμα εθνοτήτων της προεκλογικής εκστρατείας του Ρήγκαν, έχει κατηγορηθεί από τους Ελληνο-Αμερικανούς ομοεθνείς του για την υποστήριξη που παρείχε στην στρατιωτική χούντα που καταδυνάστευσε την Ελλάδα 1967-1974... Είναι από τους συντελεστές του "Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου" (ΑΗΙ), που είχε αναμειχθεί ιδιαίτερα σε ζητήματα σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο του Ινστιτούτου, είχε δημιουργήσει και την "Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων". Απόρρητη έκθεση που είχε σταλεί στον Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον το 1976, επισήμαινε  ότι η Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων είχε ελάχιστες χρηματοδοτήσεις, αλλά μεγάλη δραστηριότητα σε αντίθεση με το Ινστιτούτο που είχε πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις - κυρίως από κύκλους Ελλήνων εφοπλιστών- αλλά ελάχιστες δραστηριότητες...  

Υπήρξαν εποχές που η ελληνική πρεσβεία απέφευγε να έχει επαφές με τον Ρωσίδη "για να μην ενοχληθούν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών" (Ελλάδας-ΗΠΑ)... Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός αξιόλογων Ελληνο-Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην εξόριστου Έλληνα δημοσιογράφου Ηλία Δημητρακόπουλου, είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον Ρωσίδη, ακριβώς λόγω των στενών πολιτικών δεσμών του με τους προδότες αξιωματικούς της χούντας...»
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.