Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Φτάνει πια με τους εκβιασμούς της εξουσίας: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ

Η στρατηγική εκφοβισμού και προπαγάνδας του συστήματος και της εξουσίας έφτασε σε νέα υψηλά σήμερα με την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου σχετικά με τα σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας και επαναφοράς της δραχμής. 

Το να εκφέρει κανείς διαφορετική άποψη από αυτή του καθεστώτος ή το να προειδοποιεί κανείς τους συμπολίτες του για το επίκειται, πλέον θα διώκεται και δικαστικώς.
Εάν η εξουσία (και δεν διαχωρίζω την εκτελεστική κυβέρνηση από την δικαστική εξουσία για ευνόητους λόγους που και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης έχει πλέον καταλάβει) θέλει να βρει κέντρα διασποράς ψευδών ειδήσεων πρέπει να κοιτάξει μέσα στους κόλπους και των τεσσάρων εξουσιών και ιδιαιτέρως στην τέταρτη εξουσία αλλά και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα ανεβούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επαναλάμβανε η κυβέρνηση μέχρι τον Μάρτιο, διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι το ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν οι φόροι, ότι δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα (κάτι το οποίο το έχουν “διασπείρει” ο υπ. Οικονομικών, ο πρωθυπουργός κτλ. τουλάχιστον 3 φορές τους τελευταίους 6 μήνες). 
Διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί το ότι η εξουσία μάχεται κατά της διαφθοράς, υπέρ της ανταγωνιστικότητας, υπέρ του Έλληνα πολίτη καθώς επίσης και το ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ, το ξεπούλημα κάθε γωνιάς αυτής της χώρας, κάθε κυριαρχικού δικαιώματος και κάθε ΔΕΚΟ γίνεται για το καλό μας.  ...Τέλος, διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί το ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και πως σε 3 χρόνια όλα θα είναι καλύτερα για εμάς τους πολίτες που ενώ τώρα μας κλέβουν κάθε κατάκτηση και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, αυτό γίνεται ώστε σε 3 χρόνια όλα να είναι καλύτερα και “να οδεύσουμε με δόξα και τιμή πάλι όλοι μαζί προς την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κατανάλωση”.
Πρώτον, η εισαγγελία πρωτοδικών, ας ξεκινήσει να ψάχνει μεταξύ κορυφαίων οικονομολόγων για την διασπορά της είδησης ότι η είτε επίκειται χρεοκοπεί, είτε αυτή έχει ήδη τελεσθεί. Εδώ και μήνες κάθε σοβαρός οικονομολόγος κι αναλυτής που δεν υπηρετεί απλώς συμφέροντα και τραπεζικά κέντρα εξουσίας, έχει προειδοποιήσει πως η χρεοκοπία στην ουσία είναι ένα τετελεσμένο γεγονός και πως τα μέτρα που λαμβάνονται σε τίποτε δεν βοηθούν την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Το αντίθετο μάλιστα, κάνουν την έξοδο από την χρεοκοπία σχεδόν αδύνατη. Αυτό που κάνουν τα μέτρα αυτά ξεκάθαρα είναι το να εκχωρούν τα πάντα, από την εθνική κυριαρχία (καθ’ ομολογίαν του ίδιου του πρωθυπουργού) μέχρι την ίδια την ελληνική γη (η οποία δίνεται πλέον ενέχυρο στους τραπεζίτες.
Χρεοκοπία σημαίνει η μη δυνατότητα μιας οντότητας να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της. Η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έπαψε να έχει αυτή την δυνατότητα και γι’ αυτό σύναψε το μνημόνιο με την Τρόικα (ή πιο σωστά, με τις Μεγάλες “προστάτιδες” Δυνάμεις). Επομένως η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στους πιστωτές της να ξεφορτωθούν τα σχεδόν άχρηστα πλέον ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το εκπληκτικό είναι πως όταν πάψει αυτό το ειδικό καθεστώς σε 3 χρόνια από τώρα, το δημόσιο χρέος θα έχει φτάσει το 150%, η αγοραστική δύναμη του Έλληνα θα έχει καταρρακωθεί, τα κοινωνικά κι εργατικά δικαιώματα των πολιτών θα βρίσκονται 60 χρόνια πίσω και η χώρα θα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Οι διασπορείς ψευδών ειδήσεων εν τέλει είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε προπαγανδιστικό μέσο να μας πείσουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν για το καλό μας.
Δημοσίως λοιπόν κι εγώ διασπείρω την είδηση πως η Ελλάς έχει πτωχεύσει, και οικονομικώς και θεσμικώς και ηθικώς και πολιτισμικώς, και καλώ τους εισαγγελείς να μου ασκήσουν διώξεις μαζί με τα εκατομμύρια άλλων πολιτών που γνωρίζουν αυτή την αλήθεια και δεν δέχονται πλέον να εμπαίζονται και να αναγκάζονται να “πιστεύουν” έστω και με το ζόρι τα ευφάνταστα σενάρια περί καλύτερων ημερών που έρχονται, περί διαφάνειας, σωτηρίας της πατρίδος και περί ευημερίας που θα μας φέρει η ακόμη μεγαλύτερη χρέωση και εξάρτηση από τραπεζίτες κι από τον καπιταλισμό, που διαδίδει ανενδοίαστα η εξουσία.
Νικόλαος Γρυσπολάκης (antinews)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.