Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Νέα αρχή με νέες εκλογές το δίλημμα Παπανδρέου


ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η πιθανότητα προώρων εκλογών το Νοέμβριο είναι μεγάλη και συζητείται στο στενό πρωθυπουργικό κύκλο. Σας ενημερώνουμε δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Προηγήθηκε η μέρα που ψηφίστηκε στη Βουλή το μνημόνιο διάσωσης της χώρας. Εκεί σε σύσκεψη υπό τον Παπανδρέου ετέθη πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. Πώς; 

Η πρόταση ήταν να τεθεί στην Αντιπολίτευση -κυρίως στη ΝΔ- το δίλημμα "ψηφίζετε το μνημόνιο ή πάμε σε εκλογές". Το κρίσιμο κομμάτι της πρότασης αφορούσε το όριο των 180 βουλευτών. Θα έθετε, δηλαδή, η κυβέρνηση ως βάση για την υπερψήφιση του μνημονίου τις 180 ψήφους, έτσι ώστε αν δεν συναινούσε η ΝΔ να οδηγείτο η χώρα σε εκλογές. 

Κρατήστε το αυτό, διότι ίσως βοηθήσει στην ερμηνεία πολλών πραγμάτων στο κοντινό μέλλον...
Σχόλο: Νέα αρχή με νέες εκλογές το δίλημμα Παπανδρέου.

Βιάστηκες πρόεδρε για την πρωθυπουργία... Δε λέω, καλό είναι να είσαι πρωθυπουργός, αλλά ΟΧΙ όμως  ένας υποτιθέμενος πρόεδρος (με τον γνωστό ναζιστή αντιπρόεδρο) της σοσιαλιστικής διεθνούς...  σε υποτέλεια και άκρατη εφαρμογή πάνω σε νεοφιλελεύθερες επιλογές…

Αν η επιμονή σου ΔΕΝ ήταν ενθουσιώδης για την καταξίωσή σου στο ρόλο του πρωθυπουργού, τη βρώμικη δουλειά θα την έκανε ο προκάτοχός σου, ο οποίος τώρα γελάει σαρκαστικά για το πάθημά σου.

Η θητεία Καραμανλή έληγε το 2011 και μέχρι τότε θα είχες αποφύγει όλη τη προεκλογική σου ανεφάρμοστη προγραμματική πολιτική.

Σήμερα, ακόμη και αυτοί που σε στηρίξαμε (αναγκαστήκαμε να βρισκόμαστε απέναντί σου) είναι γιατί αισθανόμαστε εξαπατημένοι. ...Τα σενάρια προ - ενδοσυνεννόησης  (με το έσω - έξω πολιτικό κατεστημένο) μας προβληματίζει, όπως μας προβληματίζει η πρωθυπουργική αυλή (με τα πρόσωπα της επιλογή σου). Ένας προβληματισμός που και ο  σοφός λαός τον περιγράφει με το: «κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα. Καμία προγραμματική δεσμευτική θέση ΔΕΝ έχει καν συζητηθεί. Όλοι σήμερα γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά παράλληλα και την πιστή εφαρμογή της προεκλογικής θέσης Καραμανλή στην πιο ακραία έκδοσή της... με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
 
Η κοινωνία των πολιτών που είχαμε οραματισθεί, κατάντησε να είναι χίμαιρα από ένα  υποβαθμισμένο - προδομένο λαό ο οποίος το μόνο που σκέφτεται είναι «το πως θα επιβιώσει».

Το τέλος της πολιτικής με σφραγίδα Παπανδρέου!!! Ό,τι κακό μπορούσες να διαπράξεις με ένα τέτοιο πολιτικό όνομα που το θέτεις υπό αμφισβήτηση, το έχεις πράξει.
 
Ελπίζω να τα λάβεις υπόψη σου και να σταματήσεις να το υποτιμάς και να μας υποτιμάς ακόμη και σήμερα.

Ζήτησε  μία έντιμη και ειλικρινή συγγνώμη και μετά ξεκίνησε μία νέα αρχή με καινούργια δεδομένα σε μία λαϊκή και στέρια  βάση, τουλάχιστον όσον αφορά την οικονομική κατάσταση.  Οι εκλογές για την αποδοχή των μέτρων και των επιλογών έχουν χάσει την ουσία  της ανάθεση της εξουσίας με την λαϊκή ψήφο της καταξίωσης, υπό την έννοια της  «δεδηλωμένης».

Κάθε άλλη επιμονή να συνεχίσεις μία λαϊκή εντολή με νεοφιλελεύθερες επιλογές και  τη χώρα μας υπό κατάληψη ή μάλλον παράδοση σε επικυρίαρχους (ΔΝΤ - ΕΚΤ ΕΕ) είναι άλογη, και μια μέρα θα σε στιγματίσει στην πολιτική μας ιστορία. Εκτός πια εάν η πολιτική σου προσωπική υστεροφημία δεν σε ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να συνεκτιμήσεις έναν "Γέρο της Δημοκρατίας" και σαφώς τον αείμνηστο Ανδρέα.

Βέβαια που να βρεθεί καιρός να ακουστεί  και η δική μας φωνή.

Μας έχουν σκεπάσει τα ΜΜΕ και οι "διορισμένοι" bloggers.


Για την ιστορική καταγραφή,  Νάσος


==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.