Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Να γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην πρεσβευτική κατοικία, στη Νέα Υόρκη ( Πληρώστε κορόϊδα 'Ελληνες φορολογούμενοι...)


Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ (αποκάλυψη): Τα μεγάλα βάσανα στο κτίριο του γεν. Προξενείου Νέας Υόρκης, άρχισαν από τότε που ο... Κων/νος Μητσοτάκης, ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη, εγκαινίασε (1980) τους δύο πάνω ορόφους, δηλ. πρεσβευτική (γιά πρέσβη στον ΟΗΕ) και προξενική κατοικία. Aπό τότε τα προβλήματα (κλιματιστικό, ανελκυστήρας, υδραυλικά, ποντικοί, κ.ά.), δεν έχουν τελειωμό.
Μην ξεχνάμε ότι, 15 Σεπτεμβρίου 2005, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε εγκλωβιστεί στον ανελκυστήρα του γεν. Προξενείου μας, που εκείνη την ημέρα δεν είχε ούτε κλιματιστικό και είχαμε γίνει...βούκινο ακόμα και στους πυροσβέστες Νέας Υόρκης, που πολύ το...(συν)διασκέδασαν.
''Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το ΥΠΕΞ''... Πληρώστε κορόϊδα 'Ελληνες φορολογούμενοι...

Πρέσβης μας στον ΟΗΕ:
Διπλωματική πανάκριβη σουίτα στο Μανχάτταν.
Και η απάντηση του ΥΠΕΞ
500.000 δολάρια, σε 2 χρόνια, ΜΟΝΟ γιά ενοίκιο ''κατοικίας" πρέσβη
Μπράβο στον (και υπουργό Εξωφρενικών) GAP... 'Εχει καλή διαίσθηση: ''Θα μας πάρουν με τις πέτρες''
Η αλήθεια-Τα γεγονότα: Ο τώρα πρέσβης στον ΟΗΕ (Αναστ. Μητσιάλης) δεν φταίει...''επίσημα'', αφού βρήκε προϋπάρχουσα κατάσταση. Ουσιαστικά, ναι φταίει κι αυτός, γιατί ''βρήκε και απολαμβάνει'' (χαζός είναι;)... 'Αμα ήταν σοβαρός, δεν θα δεχόταν ανανέωση της ενοικίασης, με τέτοιο ενοίκιο (20.000 δολ. τον μήνα, χώρια τα υπόλοιπα), την ώρα που η Ελλάδα υποφέρει. 'Αρα έχει ευθύνη... Βασικός φταίχτης είναι ο προηγούμενος, πρέσβης Ι. Μουρίκης, γνωστός θαμώνας καφενείων, που η Ντόρα -αναξιοκρατικά, ως ρουσφέτι- τον τοποθέτησε στον ΟΗΕ. Αυτός είχε ''λόξα'' γιά πανάκριβες καταστάσεις και άλλα ''κόλπα'', μακριά από την πρεσβευτική κατοικία και με παραπλανητικές εκθέσεις στο ΥΠΕΞ, δημιούργησε έντεχνα το ''ακατοίκητη''.
ΠΟΝΤΙΚΟ-σκάνδαλο:

Το ''περίεργο'' στην υπόθεση είναι ότι, οι δύο πάνω όροφοι, πρεσβευτική και προξενική κατοικία στο -80 χρονών- κτίριο του γεν. Προξενείου, χτίστηκαν πριν 30 χρόνια. Πως γίνεται ο ένας όροφος να είναι κατοικήσιμος (προξενικός) και ο άλλος (πρεσβευτικός) να μην είναι; Πόσα χρόνια και χρήματα χρειάζονται γιά...ψιλοεπισκευές ή γιά να διώξουν τα...ποντίκια που ''έβλεπε'' ο Ιωάννης Μουρίκης, που του... ''άφησε'' -όπως έλεγε- ο προκάτοχός του, Αδάμ(αντας) Βασιλάκης;...

Υπάρχει και η περίπτωση την πρεσβευτική κατοικία να την... ''στοίχειωσε'' πριν Μουρίκη, ένας άλλος εκλεκτός της Ντόρας, ο γνωστός ως ''το ροχαλητό των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ΟΗΕ'', ο πρέσβης-''διαμάντι'' Βασιλάκης. Οπότε, ας καλέσουν... αρχιεπίσκοπο ή ...ραβίνο, γι' αγιασμό. Προτείνουμε ραβίνο, επειδή τα τελευταία χρόνια στα προξενεία μας στις ΗΠΑ, γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις εβραιο-ισραηλινού ενδιαφέροντος, παρά ελληνικού.

(Γιά κακή μας τύχη, οι περισσότεροι πρέσβεις της Ελλάδας, ειδικά στις ΗΠΑ, διορίζονται με μόνο προσόν την εύννοια του/της εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών και το παίζουν ''μεγάλοι διπλωμάτες'', αλλά τ' αποτελέσματα γιά την Ελλάδα, από την ''μεγάλη διπλωματία'' τους τα τελευταία 35 χρόνια, είναι σχεδόν μηδαμινά).

Σημαντικό: Ας ψάξουν στο ΥΠΕΞ και τα ενοίκια γιά προξενκές κατοικίες σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.