Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Μη βιώσιμη" η κατάσταση στη Γάζα κατά τον Πρόεδρο Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας «μη βιώσιμη» και ζήτησε απ’ το Ισραήλ να βοηθήσει στην άρση του αποκλεισμού της περιοχής.  

Πάντως μετά την συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στο Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα δεν συμπαρατάχθηκε με τις διεθνείς εκκλήσεις για τον τερματισμό του αποκλεισμού.  

Είπε όμως ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος διαφύλαξης της ασφάλειας των Ισραηλινών, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την ανάπτυξη στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Ο κ. Αμπάς ζήτησε απ’ το Ισραήλ να άρει την «πολιορκία», όπως είπε, του Παλαιστινιακού λαού και να ανοίξει τα σύνορα.
Από τη πλευρά του ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον Παλαιστίνιο ομόλογο του για τις προσπάθειες του με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Παλαιστινιακού λαού.
Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης ανθρωπιστική βοήθεια άλλων 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστίνους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. 

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την κατασκευή σπιτιών και σχολείων, για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού και για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, επεσήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
VOA
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.