Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Θεσμική εκτροπή το κυβερνητικό διάταγμα

Οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών, των συνδικάτων και των κομμάτων της αριστεράς προκαλεί η μεθόδευση της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή και να προωθήσει με Π.Δ. τις ρυθμίσεις του Μνημονίου που ανατρέπουν το εργασιακό καθεστώς. 

Σχετικά: 
* Δεν τολμούν να πάνε στη Βουλή τις ρυθμίσεις για τις απολύσεις και την κατάργηση του κατώτατου μισθού
* Αλ. Τσίπρας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το Π.Δ.
* 24ωρη γενική απεργία στις 29 Ιουνίου. Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας ...
Οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών, των συνδικάτων και των κομμάτων της αριστεράς, αλλά και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, προκαλεί η μεθόδευση της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή και να προωθήσει με Π.Δ. τις ρυθμίσεις του Μνημονίου που ανατρέπουν το εργασιακό καθεστώς. Μετά το κράτος πρόνοιας κατεδαφίζεται και το κράτος δικαίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει χρήση της αρμοδιότητάς του και να αναπέμψει το Π.Δ. στη Βουλή. "Η Βουλή πρέπει να αποφασίζει δημοκρατικά" πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, καθώς η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από τον κόσμο που την ψήφισε, αλλά και ολοένα περισσότερους βουλευτές της.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για γενική απεργία κατά του Ασφαλιστικού στις 29 Ιουνίου, ενώ προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά των ρυθμίσεων που ανατρέπουν την αυτονομία των συλλογικών συμβάσεων. (avgi)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.