Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επιστρέφουν οι φυλακισμένοι Έλληνες

 Σχετικό video
 Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναμένεται να προσγειωθεί το C130 με 31 Έλληνες, 3 Γάλλους και έναν αμερικανό πολίτη που επιστρέφουν από το Τελ Αβίβ.

Το απόγευμα της Πέμπτης (19.00) η οργάνωση «Ένα καράβι για τη Γάζα» καλεί στα Προπύλαια σε συγκέντρωση καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης και πορεία στη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών.


Η απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τις ισραηλινές φυλακές του Μπιρ Σέβα ολοκληρώθηκε στις 14.15 τοπική ώρα. Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ.


Εκεί παραδόθηκαν από τις αστυνομικές αρχές σε άτομα του υπουργείου των Εσωτερικών, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία απελευθέρωσής τους...



Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων έχει αρνηθεί να υπογράψει το χαρτί απέλασης το οποίο αξίωναν οι Ισραηλινοί.


Στο μεταξύ, την άρση του αποκλεισμού της
Γάζας ζήτησε από το Ισραήλ ο βρετανός πρωθυπουργός και χαρακτήρισε απαράδεκτη την αιματηρή επίθεση εναντίον της νηοπομπής, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Αποστολή
για να διερευνήσει την παραβίαση των διεθνών νόμων από το Ισραήλ αποφάσισε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την αιματηρή επέμβαση της περασμένη Δευτέρας

Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποιεί ότι θα αναθεωρήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ αν δεν επαναπατρισθούν ως το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι πολίτες της, ενώ ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής της Τουρκίας στη δικαιοσύνη κατά του Ισραήλ.


Την εντολή να αποχωρήσουν από την Τουρκία έδωσε στις οικογένειες των διπλωματών του, το Ισραήλ.


Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας των τουρκικών αρχών σε ισραηλινά κτίρια και συναγωγές κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.


Δείτε
ΕΔΩ την καταγγελία μελών της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα"
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.