Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Αναίμακτη κατάληψη του "Rachel Corrie" (UPDATE)


Ισραηλινοί στρατιώτες ανέλαβαν τον έλεγχο του ιρλανδικού πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες που επιβιβάσθηκαν στο "Rachel Corrie" δεν συνάντησαν καμία αντίσταση. Το ιρλανδικό πλοίο στο οποίο επιβαίνουν πέντε Ιρλανδοί και εξι Μαλαισιανοί ακτιβιστές μεταφέρεται στο λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, όπως είχε μεταδόσει το BBC, οι ακτιβιστές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν επρόκειτο να προβάλλουν αντίσταση.
Το "Rachel Corrie" έχει πάρει το όνομα του από την αμερικανίδα φοιτήτρια που σκοτώθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των κατεδαφίσεων σπιτιών στη Γάζα το 2003...

Η αναίμακτη κατάληψη του ιρλανδικού πλοίου γίνεται μερικές μέρες μετά την καταστροφική επιχείρηση των Ισραηλινών κατά της διεθνούς νηοπομπής για την Γάζα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 9 ακτιβιστών.

Την Παρασκευή ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε πως "θα σταματήσουμε το πλοίο, και κάθε άλλο πλοίο που θα προσπαθήσει να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα του Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το πλοίο να φθάσει στις ακτές της Γάζας". 

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας δεν μπορεί να διατηρηθεί και απηύθυνε έκκληση προς τους επικεφαλής της αποστολής του πλοίου να αλλάξουν πορεία και να κατευθυνθούν προς ισραηλινό λιμάνι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος βίας.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.