Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Θα απελαθούν σήμερα οι ακτιβιστές του Rachel Corrie

 Οι ακτιβιστές του ιρλανδικού φορτηγού πλοίου Rachel Corrie, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το Σάββατο, θα απελαθούν σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής υπηρεσίας μετανάστευσης. 

Πρόκειται για τους έντεκα επιβάτες, πέντε Ιρλανδοί, μεταξύ τους η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 1976 Μαϊρίντ Μαγκουάιρ από τη Βόρεια Ιρλανδία, και έξι Μαλαίσιοι, και τα οχτώ μέλη του πληρώματος.

«Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο θα απελαθούν σήμερα, μετά την υπογραφή εγγράφου με το οποίο θα δεσμεύονται ότι δε θα προσφύγουν στην ισραηλινή δικαιοσύνη κατά του μέτρου αυτού», τόνισε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετανάστευσης Σαμπίν Χαντάντ. 

Πρόσθεσε ότι 12 από τους επιβάτες και το πλήρωμα θα απελαθούν αεροπορικώς, ενώ έξι Μαλαίσιοι και ένας Κουβανός θα μεταφερθούν στην Ιορδανία μέσω του μεθοριακού περάσματος της γέφυρας Αλενμπι.

Το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και πρόσθεσε ότι με την ομάδα που θα φθάσει στην Ιορδανία θα είναι και ένας Ινδονήσιος, επιβάτης του στολίσκου της Ελευθερίας που δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Η απέλαση ωστόσο καθυστερεί, καθώς ορισμένοι από αυτούς αρνούνται να υπογράψουν το έγγραφο, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής υπηρεσίας μετανάστευσης, μεταξύ αυτών που αρνούνται να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο είναι η Μέιρεντ Μαγκουάιρ...
Το πλοίο έδεσε το απόγευμα του Σαββάτου στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του έχουν οδηγηθεί από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, για να απελαθούν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε χθες την «χωρίς θύματα» κατάληψη του Rachel Corrie. 

«Είδαμε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πλοίο ειρηνιστών με τους οποίους διαφωνούμε, αλλά των οποίων σεβόμαστε το δικαίωμα μιας γνώμης διαφορετικής από τη δική μας, και ενός πλοίου του μίσους που οργανώθηκε από Τούρκους εξτρεμιστές που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Νετανιάχου.

Η ιρλανδική οργάνωση που ναύλωσε το πλοίο Rachel Corrie, η Εκστρατεία Αλληλεγγύης Ιρλανδία Παλαιστίνη (IPSC), που εδρεύει στο Δουβλίνο, κατήγγειλε την κατάληψη του πλοίου της στα ανοικτά της Γάζας και την απαγωγή των επιβατών του.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.