Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Παίζουν τα τελευταία ρέστα τους... μετά τι θα σκεφτούν να ξεπουλήσουν; (ας το τολμήσουν ...)

Ολα τα λεφτά στον Σάλλα

Το κράτος μένει χωρίς Τράπεζα για πρώτη φορά από τον 19ο Αιώνα, από την εποχή του Γεωργίου Σταύρου.

Το μεγάλο deal στον τραπεζικό τομέα έγινε. Ο Μιχάλης Σάλλας της «Τράπεζας Πειραιώς» προτείνει την εξαγορά της «Αγροτικής» και του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» και η κυβέρνηση θα το αποδεχθεί τρέχοντας και την ΝΔ να δίνει τις ευλογίες της.

Άλλωστε η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο έχει προηγηθεί με τον Γ. Προβόπουλο (διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας) να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι μπορεί μα εξηγείται και η επίθεση κατά Προβόπουλου της Βάσως Παπανδρέου τις τελευταίες μέρες.

Αν το deal προχωρήσει θα δημιουργηθεί ένας τραπεζικός κολοσσός από τρεις τράπεζες που είχαν από προβληματάκια έως προβληματάρες.

Η συμφωνία δημιουργεί νέες πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες, έρχεται σε μια δύσκολη ώρα για τον τραπεζικό κλάδο. Είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Η πρόταση Σαλλα προβλέπει την αγορά της «Αγροτικής Τράπεζας» (77%) και του καθοριστικού πακέτου μετοχών (33,04%) του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Ο Μ. Σαλλας είχε βολιδοσκοπήσει την πολιτική ηγεσία και είχε πάρει θετικά μηνύματα. Προχθές το μεσημέρι κάλεσε τους μεγάλους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς για να πάρει την έγκριση τους.

Οι συχνές αναφορές του οικονομικού επιτελείου -και του κ. Παπακωνσταντίνου – για την ανάγκη δημιουργίας τραπεζικών ομίλων όπως και η προτροπή Προβόπουλου, δείχνει το θετικό κλίμα που υπήρχε. Η αγορά κρίνει θετικά το γεγονός ότι διοικητής της Αγροτικής είναι ο Θ. Πανταλάκης γνωστός τραπεζίτης, πρώην στέλεχος της «Πειραιώς».

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.