Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις απαραίτητες για την οικονομική ανάπτυξη!

Το ζήτημα είναι να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα φαινόμενα αποσάθρωσης, διαπλοκής και διαφθοράς (Νέα Οικονομική)
Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης πως άμα δεν πραγματοποιηθούν ξένες επενδύσεις, θα χαθούμε και δεν πρόκειται καν να το καταλάβουμε. 

Για πολλά χρόνια οι πολιτικοί μας παρουσίαζαν εικονικά στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά και η κατάληξη ήταν η χώρα να καταρρεύσει. 
Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και στο θέμα της απελευθέρωσης των αγορών. 
Υποτίθεται ότι οι υπουργοί κατάρτιζαν νομοσχέδια και άνοιγαν την ενέργεια, τις μεταφορές κ.λπ. Στην ουσία το παιχνίδι ήταν στημένο· και οι ντόπιοι πολιτικοί, ευθυγραμμισμένοι με τους επιχειρηματίες, έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην έρθουν ποτέ στην Ελλάδα ξένοι παίκτες που θα άλλαζαν τη λειτουργία των αγορών. 
Έτσι λοιπόν επιλέγονταν πάντα μεσοβέζικες λύσεις που δεν οδηγούσαν πουθενά, αλλά διευκόλυναν το εσωτερικό (οικονομικό και πολιτικό) κατεστημένο να μακροημερεύει. ...

Σήμερα όμως, είναι περισσότερο ορατό από ποτέ, ότι αν δεν γίνουν πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές, δεν πρόκειται να έρθουν ξένες επενδύσεις σε αυτή τη χώρα. Οι ξένες επενδύσεις είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να προχωρήσει η χώρα μπροστά και όταν έρθουν θα είναι ταυτόχρονα και ένδειξη ότι τα πράγματα αλλάζουν. 

Όταν οι ξένοι επενδυτές αρχίσουν να εμπιστεύονται τη χώρα, είναι βέβαιο ότι την ίδια στιγμή θα παίρνουμε στο χέρι το εισιτήριο για την έξοδο από το σημερινό τέλμα. Και ας μην σκεφτούν οι πολιτικοί μας ότι μπορούν ξανά να κοροϊδέψουν τους ξένους με ψευτο - απελευθερώσεις.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και απαιτούνται πραγματικές τομές για να αλλάξει προσανατολισμό η οικονομία άμεσα. Το ζήτημα είναι να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα φαινόμενα αποσάθρωσης, διαπλοκής και διαφθοράς.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.