Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Έτσι δεν είναι Κύριε Πρόεδρε; Πείτε μας, μην μας κρατάτε σε αγωνία!


 Στις 18 Ιουνίου, όταν ακόμη συζητιόταν να επιβληθούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό-εργασιακό καθεστώς με Προεδρικό Διάταγμα, ο Πρόεδρος Παπούλιας συναντήθηκε με τον Λοβέρδο. Και στη συνάντηση εξέφρασε, λέει, εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία του με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις. Παρέπεμψε όμως στο Σύνταγμα, που δεν του επιτρέπει να αρνηθεί την υπογραφή. Μάλιστα, ωραία, Eσύ ό,τι πεις…
Έλα ντε, όμως, που τελικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέτρα πέρασαν ως νόμος με τις 159 ψήφους (ΠΑΣΟΚ + Ντόρα + Κιλτίδης). Άρα… εφόσον πλέον πρόκειται για Νόμο και όχι για Προεδρικό Διάταγμα, ο Πρόεδρος δικαιούται να το αναπέμψει στη Βουλή, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον που τουλάχιστον κάποια άρθρα του κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Οπότε, κοντός ψαλμός αλληλούια: ο Πρόεδρος, που είναι κοινωνικά ευαίσθητος (γι’ αυτό και άφησε «να διαφανεί η διαφωνία του», σωστά;), αλλά κυρίως είναι γνωστός για την προσήλωσή του στους Θεσμούς, το Σύνταγμα, την Προστασία του Πολιτεύματος κ.λπ. κ.λπ., θα τους το στείλει πίσω.

ΑΔΕΔΥ: "Η κυβέρνηση, μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα, περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές".
Μα, τι λένε οι άνθρωποι; Πού ζουν; Άλλωστε και ο κ. Καρατζαφέρης δεν είπε ότι θεσμοί όπως το "ανεξέλεγκτο" Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αναχρονιστικοί; Αμάν πια μ' αυτές τις εμμονές στο Σύνταγμα και τους παρεμφερείς αναχρονισμούς!
ΥΓ: Ο Κύριος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα το υπογράψει το Αντισυνταγματικό Έκτρωμα; Ε; Μήπως μετά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνει σειρά αυτός για να του πούμε κι εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι τη γνώμη μας;

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.