Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η παπανδρεϊκή βαρβαρότητα του σοσιαλισμού πέτυχε... Να και τα φιλανθρωπικά συσσίτια: Που μπορείτε να βρείτε δωρεάν φαγητό

Πρώην επιχειρηματίες, πρώην αυτοαπασχολούμενοι, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων,μισθωτοί που απολύθηκαν απο τη δουλειά τους. Τους τα έφερε έτσι η ζωή που πλέον δεν έχουν πόρους να ζήσουν .
Για κάποιο λόγο απέτυχαν στο επάγγελμα τους και μαζί με αυτό έχασαν τα πάντα!
Είναι οι νεόπτωχοι της εποχής μας..της διπλανής πόρτας που σήμερα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στη πλατεία Κουμουνδούρου. Έχασαν σπίτια, εργασίες, οικογένειες, λόγω χρεών, κυρίως στις τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝ.ΚΑ, 170.000 νοικοκυριά, αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους από κάρτες ενώ συνολικά περίπου 2.000.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Να σημειώσουμε ο,τι πέρα απο τα συσσίτια που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή σημαντικό είναι και το εργο που επιτελούν και οι περιφερειακές μητροπόλεις.

Του Γιώργου Θεοχάρη


==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.