Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Η άρτια επαγγελματική εκπαίδευση του ηρωικού πληρώματος του Ε/Π ΑΒ205 αποδεικνύεται καθημερινά από τους ακούραστους φρουρούς του Αιγαίου!!!

Βέβαια η πολιτική ηγεσία τους βλέπει σαν απλούς "αριθμούς" και τους εντάσσει στις άθλιες επιταγές της "Τρόικα":  με τις γενικεύσεις με τις γνωστές περικοπές επιδομάτων και τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης.

Και αυτά γιατί; Διότι είναι οι μόνοι ένστολοι πολίτες που το σύνταγμα δεν τους επιτρέπει να εκφράσουν τις δημοκρατικές τους απόψεις, είναι οι πολίτες που μόνο υποχρεώσεις έχουν και ελάχιστα δικαιώματα.

Το έργο της "Έρευνας Διάσωσης" (SAR) και η κοινωνική προσφορά της 112ΠΜ ελάχιστα έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Είναι τα δικά μας παιδιά, είναι οι αγόγγυστοι μαχητές που προσφέρουν κοινωνικό έργο, από κατάσβεση πυρκαγιών και αερομεταφορές έως την  μεταφορά κάθε πολιτικού αξιωματούχου, δήθεν VIP.

Οφείλουμε κάποια μέρα, εμείς ως πολίτες να δούμε με άλλο μάτι αυτούς τους ηρωικούς  ένστολους πολίτες, που δυστυχώς η πολιτεία τους έχει  φιμωμένους με παρωχημένους νόμους του περασμένου αιώνα. Πρέπει να του δοθεί και σε αυτούς η εκπροσώπηση, για  να εκφράζουν ελεύθερα τα δικαιώματα τους.

Αυτή η ιστορία με το Ε/Π δεν θα μας δοθεί ποτέ στα πραγματικά του περιστατικά:

1. Πόσες συνεχόμενες ώρες βρίσκονται σε διαρκή υπηρεσία. Μπορούμε να υπολογίσουμε πόσες εργατοώρες συμπληρώνουν σε ένα μήνα και πόσες ώρες διαρκεί η βάρδια τους;

2. Οι αμοιβές είναι για την εργασία που προσφέρουν ή είναι ένα πετσοκομμένο μηνιαίο συμβολικό επίδομα πείνας;

3. Δεν θα υπεισέλθω στην παλαιότητα του συγκεκριμένου υλικού ή στην πιθανή εξεύρεση γνήσιων ανταλλακτικών, εάν η κατασκευάστρια εταιρεία συνεχίζει ακόμη μετά από 35 χρόνια να τα υποστηρίζει, αλλά στην άοκνη και ενσυνείδητη προσπάθεια και χωρίς αντιλογία των τεχνικών μας να τα υποστηρίζουν ακόμη.

Εάν η πρόθεση του νέου υπουργού άμυνας είναι να αφήσει ένα χρηστικό έργο, εκτός των άλλων είναι να δίνει τα πορίσματα των ατυχημάτων στη  δημοσιότητα. Τα στρατιωτικά δήθεν απόρρητα και τα άλλα σκοταδιστικά επιχειρήματα, είναι εκ του πονηρού, ειδικά σήμερα που στο πλαίσιο της υποτέλειας της χώρας μας η "Τρόικα", αλλά και το ΝΑΤΟ και οι υποτιθέμενοι "ενδιαφερόμενοι εχθροί" γνωρίζουν περισσότερα από τον πάλαι πότε κυρίαρχο λαό μας. 

Σχετικά δημοσιεύματα:
1. Το ερώτημα είναι αν η αλήθεια θα φτάσει στη δημοσιότητα. Και πρώτα απ' όλα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.
2. Στο ίδιο έργο θεατές με ακόμα δύο ανθρώπινες ζωές...

Δυστυχώς και η νέα δια-κυβέρνηση μας έχει απογοητεύσει (έχουμε τοποθετηθεί επί αυτών), αλλά και ο λαλίστατος υπουργός μας συνήθισε σε επιλεκτικές απαντήσεις και  πολλοί φοβούνται αυτόν τον αρχιμάστορα της φίμωσης (με τις περίφημες οικονομικά εξαντλητικές αγωγές και τις χρονοβόρες δικαστικές διώξεις, σε όποιον τολμήσει να εκφράσει κριτική άποψη: θεωρείται συκοφάντης)  και του νόμου "περί του ακαταδίωκτου" των βουλευτών.

Η εύθραυστη μεταπολιτευτική  δημοκρατία παραπαίει... της έδωσαν την τελευταία χαριστική βουλή η γνωστή πολυεθνική παρέα Παπανδρέου.

Μετά τα παραπάνω, δεν υπάρχει "δια ταύτα"... κουράγιο ένστολοι πολίτες και μετά τα 60-65 πιθανόν να έχετε και εσείς κάποιο ιστολόγιο να βγάζετε τα "καταπιεσμένα" εσώψυχα σας...

Νάσος

Ακολουθεί το δημοσίευμα: 

"Βουτιά" ελικοπτέρου της Π.Α στο Αιγαίο 

Κατάσταση υψηλού κινδύνου εξελίχθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί για ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, "κράτησε" ο κινητήρας και το ελικόπτερο πήρε "βουτιά" για το πέλαγος μέχρις ότου να καταφέρει ο κυβερνήτης του να ανακτήσει τον έλεγχο λίγα λεπτά πριν συντριβεί.
 
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 09.07 από την Σαντορίνη. Στις 09.24 κτύπησε κόκκινο το λαμπάκι του master caution και άρισε να κινείται ανεξέλεγκτα. Για καλή τύχη του πιλότου (ο οποίος έτσι ή αλλιώς έδειξε εξαιρετική ικανότητα και ανακλαστικά) ένα μίλι από την Ανάφη υπήρχε μία επίπεδη ξέρα έκτασης λίγων τετραγωνικών μέτρων (!), όπου και κατάφερε με αυτοπεριστροφή να το προσγειώση.


 Το ελικόπτερο άγγιξε το έδαφος και αμέσως οι χιεριστές του πετάχθηκαν έξω και κατάφεραν να προσδέσουν τους έλικες αφού υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή. 

Έσπευσε και ελικόπτερο AS-331 Super Puma, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να πιστοποιήσει ότι το πλήρωμα ήταν καλά στην υγεία του και το ελικόπτερο είχε διασωθεί.Τώρα πλέουν προς την περιοχή πλωτά μέσα, αλλά στο μεταξύ τα τρία άτομα του πληρώματος έχουν περισυλλεγεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.