Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα έχει τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός των ναζί του 21ου αιώνα φθάνει στα κρυφά στην Αθήνα! Που αποσκοπεί μια τέτοια επίσημη “επίσκεψη” στην χώρα μας… (σίβυλλα)

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ «δορυφόρος» του Ισραήλ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ-"ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  (Από το "iskra")
 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα έχει τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού.
 Η επίσημη αυτή επίσκεψη του κ. Νετανιάχου πραγματοποιείται ακριβώς στη μέση του Αυγούστου, σχεδόν «εν κρυπτώ», προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις από την πλευρά του ελληνικού λαού. Η δουλική σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ισραηλινή κυβέρνηση, και τον ελληνικό λαό ταπεινώνει αλλά και τα μακροπρόθεσμα, εθνικά συμφέροντά μας υπονομεύει, καθώς μας καθιστά  άβουλο «δορυφόρο» του κράτους-χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Άλλωστε, δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, επέτρεψε στις 19.07.2010, σε μια ενέργεια πρόκληση για την ειρήνη, τη σταθερότητα, και κυρίως για τον "υπόδουλο" παλαιστινιακό λαό, να πραγματοποιηθεί μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Ως γνωστόν τέτοιου είδους ασκήσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για το Ισραήλ, αφού χρησιμεύουν λόγω του αεροπορικού βάθους τους αλλά και των τεχνικών εμποδίων που πρέπει να υπερβούν,  ως "πρόβες" και "μοντέλα" αντίστοιχων πραγματικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν!!!
Με την επίσημη λοιπόν επίσκεψη του κ. Νετανιάχου στη χώρα μας σφραγίζεται αυτή η σχέση υποτέλειας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα έντονα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, καθώς και με το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας υπέρ του πολυβασανισμένου, από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, παλαιστινιακού λαού. Και μάλιστα, αυτή η επίσκεψη θα λάβει χώρα λίγες βδομάδες μετά την αποτρόπαια σφαγή 9 ειρηνικών διαδηλωτών από τον στρατό του Ισραήλ του «στολίσκου της ελευθερίας»!
Αλλά τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν πρέπει πλέον να μας σοκάρουν. Διότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα έχει πια ξεπεράσει κάθε όριο δουλικότητας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο που είχαμε γράψει στις 20-7-2010 σχετικά με την αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου:
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Τελ - Αβίβ. Η Ελλάδα "δορυφόρος" του Ισραήλ
Το αίμα νερό...δεν γίνεται!
Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, επέτρεψε χτες, 19.07.2010, σε μια ενέργεια πρόκλησημεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Ως γνωστόν τέτοιου είδους ασκήσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για το Ισραήλ, αφού χρησιμεύουν λόγω του αεροπορικού βάθους τους αλλά και των τεχνικών εμποδίων που πρέπει να υπερβούν,  ως "πρόβες" και "μοντέλα" αντίστοιχων πραγματικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν!!! για την ειρήνη, τη σταθερότητα, και κυρίως για τον "υπόδουλο" παλαιστινιακό λαό, να πραγματοποιηθεί
Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας με το Ισραήλ, στην ουσία στρατιωτική υπηρετική διευκόλυνση της χώρας μας στο Τελ - Αβίβ, είχε διακοπεί, προφανώς για τα μάτια του κόσμου και εξαιτίας της γενικής κατακραυγής, μετά τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Στολίσκου της Ελευθερίας που κατευθύνετο στη αποκλεισμένη Γάζα στις 31.05.2010.
Αρχικά, μετά την επίθεση του Ισραήλ, ανακοινώθηκε η ακύρωση της κοινής αεροπορικής άσκησης "Μίνωας 2010". Βλέπουμε, όμως πως μόλις 1,5 μήνα μετά η στρατιωτική συνεργασία «βγαίνει από το ψυγείο», ενώ ακόμα και η ίδια η κοινή αεροπορική άσκηση «Μίνωας 2010», θα διεξαχθεί εντέλει τον ερχόμενο Οκτώβριο!!!
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα δεν χαρακτηρίζεται από απλή παθητική ανοχή, αλλά κυριολεκτικά από μια "δορυφοροποίηση"Η τυφλή αμερικανοατλανιτκή νομιμοφροσύνη συνοδεύεται από ένα ελεεινό φιλοισραηλινό προσανατολισμό. της χώρας στο άρμα των Ισραηλινών σχεδιασμών.
Για το θέμα παρενέβη και με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ. Στην ανακοίνωση του καυτηριάζει την διενέργεια της ισραηλινής άσκησης στο Αιγαίο, ενώ απαιτεί και την επιστροφή των τριών ελληνόκτητων πλοίων, τα οποία κρατούνται παράνομα σε λιμάνι του Ισραήλ μετά την επίθεση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στο Στολισκο της Ελευθερίας. Η ανακοίνωση καταλήγει αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο τη διακοπή των στρατιωτικών ασκήσεων αλλά και εν γένει των διπλωματικών σχέσεων "μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το Απαρτχάιντ".
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το κλίμα ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται το Ισραήλ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (21-22 Ιουλίου).
Η συνέχεια με τα τεκταινόμενα της επίσκεψης αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!
ISKRA
Για την πληρέστερη ενμέρωσή των αναγωνστών της ISKRA, παραθέτουμε και το ρεπορτάζ της Ντίνας Βαγενά από το σημερινό  φύλλο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία":
Ξεπάγωσε κιόλας η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ
Παρά τη διακοπή της κοινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010» μετά το ισραηλινό πολύνεκρο ρεσάλτο εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου, η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας -Τελ Αβίβ καλά και απροκάλυπτα κρατεί. Οχι μόνο συμφωνήθηκε η επανάληψη τον ερχόμενο Οκτώβριο των κοινών ελληνοϊσραηλινών γυμνασίων που θα γίνονταν με σημείο αναφοράς την Κρήτη, αλλά, χθες και προχθές, ευρείας επιχειρησιακής κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση εναέριου εφοδιασμού ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ έλαβε χώρα πάνω από το Αιγαίο. Ηταν η πρώτη τέτοιας μορφής άσκηση που διεξήχθη μέσα στο FIR Αθηνών: με ΝΟΤΑΜ είχαν εδώ και μέρες δεσμευτεί περιοχές σε άξονα Βορρά - Νότου, στο σχήμα ενός διαδρόμου εναέριων επιχειρήσεων μέχρι ύψους 6.000 ποδών, ξεκινώντας από τα όρια των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, περνώντας μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου και καταλήγοντας στα βορειοανατολικά του Αγίου Ορους.
Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη άσκηση. Η Ελλάδα απλώς παρείχε διευκολύνσεις πεδίου με τη δέσμευση των περιοχών και τη θέση σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καβάλας. Στην άσκηση συμμετείχαν τρία ειδικά μετασκευασμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ, καθώς και επτά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ, κανένα από τα ισραηλινά ιπτάμενα μέσα δεν προσγειώθηκε επί ελληνικού εδάφους. Ολα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ και εκεί επέστρεφαν να προσγειωθούν, αφού εκτελούσαν τη μανούβρα του εναέριου ανεφοδιασμού τους.
Οσο για την κοινή άσκηση «Μίνωας 2010», αξιωματούχοι των δύο χωρών συνεργάζονται στενά για τον προσδιορισμό της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής της και τις λοιπές επιχειρησιακές της λεπτομέρειες.
Κρατούν 3 πλοία
Οτι το Ισραήλ εξακολουθεί να κρατά τρία ελληνόκτητα πλοία -τα δύο υπό ελληνική σημαία- τα οποία αιχμαλώτισε κατά το ρεσάλτο εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, υπενθυμίζουν οι Ελληνες ακτιβιστές, εν όψει της αυριανής επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ.
Ζητούν δε από τον πρωθυπουργό, αφού καταδικάσει τη συνεχιζόμενη ισραηλινή παρανομία, να «απαιτήσει την άνευ όρων και άμεση επιστροφή των πλοίων και παράλληλα να αιτηθεί την αποκατάσταση από το Ισραήλ των βλαβών που υπέστησαν εκτός από τα πλοία και οι 38 Ελληνες πολίτες που επέβαιναν σε αυτά».
Παράλληλα, σε δική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» καταδικάζει τις συνεχιζόμενες κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις και ζητεί διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ «μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το απαρτχάιντ».
Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση, την Τετάρτη 21.07.2010, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Μιαχάλης Κριτσωτάκης, και Βασίλης Μουλόπουλος, προς τους κ. κ. Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Θέμα: Άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο
Στις 17 και 18 Ιουλίου έγινε στον ελληνικό εναέριο χώρο άσκηση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Όπως αναφέρεται στον Τύπο, στην άσκηση συμμετείχαν ελικόπτερα μεταφοράς υλικού και προσωπικού και μεταγωγικά αεροσκάφη. Τα χαρακτηριστικά της άσκησης παραπέμπουν σαφώς σε επίθεση εναντίον μακρινού στόχου. Όπως και το 2008, με την άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης», στην οποία ωστόσο συμμετείχαν για άλλοθι ελληνικές δυνάμεις, το Ισραήλ ετοιμάζεται για την περίπτωση που θα θεωρήσει σκόπιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν. H εφημερίδα «Jerusalem Post» έγραφε πρόσφατα ότι μετά την ισραηλοτουρκική διένεξη, «Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, κλειδωμένη έξω από την Τουρκία, ψάχνει χώρο για τις ασκήσεις της». Ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, μέχρι πέρυσι επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση ισραηλινής επιδρομής εναντίον του Ιράν «Η περιοχή θα μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη». Η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και ιδίως οι ασκήσεις και διευκολύνσεις αυτού του είδους, θέτουν επομένως σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και της ίδιας της Ελλάδας.
Σαν να μην έφταναν αυτά, σχεδιάζεται, πάλι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ελληνοϊσραηλινή άσκηση ειδικών δυνάμεων στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, με προσομοίωση μαχών σε κατοικημένες περιοχές. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διατεθούν και πάλι σαν «σάκος του μποξ» για να ασκηθούν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ σε μάχες είτε εναντίον των Παλαιστινίων σε πόλεις στα κατεχόμενα είτε εναντίον δυνάμεων άλλων χωρών στις οποίες το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί, και με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Τέλος, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της συνέχισης της άσκησης «Μίνωας» που είχε διακοπεί τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της πειρατικής επίθεσης των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον του «Στολίσκου της ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ αρνείται να παραδώσει τα πλοία του στολίσκου που κατέλαβε παράνομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικά, και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που συμμετείχαν στην αποστολή.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποιο ήταν το σενάριο της άσκησης της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο και ποιες αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας εξυπηρέτησε αυτή η άσκηση;
2. Για ποιον λόγο η Ελλάδα διαθέτει τον εναέριο χώρο της και τις Ένοπλες Δυνάμεις της προκειμένου να ασκείται μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους γείτονές της, κατέχει ξένα εδάφη και απειλεί άλλες χώρες με πόλεμο;
3. Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να παραδώσει το Ισραήλ τα σκάφη που κατέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, τον εξοπλισμό τους και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που συμμετείχαν στην αποστολή προς τη Γάζα;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.