Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Δύο φορές έβαλε στο αρχείο την ίδια καταγγελία ο Χατζηγάκης

Στους υπαινιγμούς ότι πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή, ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης έβαλε στο αρχείο, που τελικά εξαφανίστηκε, καταγγελία για παράνομο πλουτισμό συνδικαλιστή αρεοπαγίτη, βρίσκονται συνδικαλιστές συνάδελφοί του, σύμφωνα με πληροφορίες του kentri. gr, προτίθεται να απαντήσει η μειοψηφία στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάζει τον καταγγελλόμενο δικαστή και να υιοθετεί τις καταγγελίες, επικέντρωνε στις ευθύνες του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος έβαλε στο αρχείο ανώνυμη επιστολή κατά του εν λόγω δικαστή, που του διαβίβασε ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης, χωρίς προηγουμένως, ως είχε υποχρέωση, να διατάξει έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητά των καταγγελιών.

Ο καταγγελλόμενος, αν και δεν αναφερόταν το όνομά του, τοποθέτησε μόνος τον εαυτό του στο κάδρο του δημοσιεύματος. ...
Στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, η εφημερίδα ΚτΕ υπό τον τίτλο «Δικαστικά Μαχαιρώματα…» δημοσίευσε τη θέση της άλλης πλευράς, σύμφωνα με την οποία
«οι καταγγελίες εις βάρος του δικαστικού αναφέρονται σε ανώνυμη επιστολή , η οποία απεστάλη στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης (το 2008) και προέρχεται από συνδικαλιστικούς αντιπάλους του, οι οποίοι δεν είχαν το θάρρος της επωνυμίας».
Προφανώς υπονοούσε τα μέλη της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Ένωσης, τα οποία και άρπαξαν το γάντι που τους πέταξε.
Η έρευνα πάντως συνεχίζεται και φέρνει όλο και νέα στοιχεία, τα οποία θα έρθουν στο φως με πλήρες τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.
Εκτός από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης που διαβίβασε (7/8/2008) την ανώνυμη καταγγελία στον υπουργό της Δικαιοσύνης, αποδέκτης της ίδιας ανώνυμης καταγγελίας είχε γίνει και ο τότε Επιθεωρητής της Α΄ Δικαστικής Περιφέρειας, αρεοπαγίτης Διονύσιος Γιαννακόπουλος. Και ως όφειλε ο κ. Γιαννακόπουλος τη διαβίβασε, επί αποδείξει, μια ημέρα πριν λήξει η θητεία του τον Σεπτέμβριο 2008 επίσης στον Υπουργό της Δικαιοσύνης.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οφείλει ο σημερινός υπουργός της Δικαιοσύνης να διατάξει πλήρη και ενδελεχή έρευνα, τόσο ως προς την αλήθεια των καταγγελιών, αλλά και ως προς τις ευθύνες του προπροκατόχου του.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.