Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο βίος και η πολιτεία του Ν. Χριστοδουλάκη...

Από συνεταίρος του Αλογοσκούφη, έγινε το αγαπημένο παιδί του Σημίτη, έκανε (ακόμη πιο) ... πλούσιο τον Λάτση, προώθησε διάφορα σκανδαλώδη deals και τώρα έχει "αράξει" στην Τρ. Πειραιώς υπό την προστασία του Σάλλα!

Από τον Δημήτρη Ηλιάδη  (από το "PRESS-GR")
Πρόσωπο των ημερών γίνεται, λόγω της κατάθεσής του και της εμπλοκής του με την Siemens, το ξεχασμένο πολιτικό τέκνο του σημιτισμού, (και παλαιός συνεταίρος, στο αμαρτωλό ΙΜΟΠ, του άλλου σωτήρα της ελληνικής οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη) ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Διάβασα (εδώ) τα στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση...
Εμένα θα μου επιτρέψετε να θυμίσω και ορισμένα άλλα στοιχεία από το πορτρέτο του κ. Χριστοδουλάκη ως "τσάρου" της ελληνικής οικονομίας και αγαπημένου υπουργού του Κ. Σημίτη ο οποίος μάλιστα τον προόριζε σε κάποια φάση και για ...διάδοχό του:
-Έδωσε τα ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση και κατόπιν αυτού οι...
τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Και από δεύτερη φθηνότερη στις εργοστασιακές τιμές καυσίμων η χώρα μας, τώρα είναι η ακριβότερη της Ευρωζώνης.
-Έδωσε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στη γερμανική HDW, με γνωστά τα όσα σκανδαλώδη επακολούθησαν.
-Ετοίμαζε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να το πουλήσει και αυτό στον όμιλο Λάτση, υπό τις καταγγελίες ότι επρόκειτο για ένα ακόμη σκάνδαλο.
-Παρά λίγο να προχωρήσει και τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank του Γ. Κωστόπουλου την οποία είχε στα σκαριά
-Τώρα, έχει πάει σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς του Μιχ. Σάλλα και βρίσκεται πίσω από το σχέδιο ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας και του (πάλι!) του Ταχ. Ταμιευτηρίου.
Αυτός είναι ο πολικός βίος και πολιτεία του εντιμότατου κ. Χριστοδουλάκη. Τόσα χρόνια κατάφερνε, στις εποχές του "εκσυγχρονισμού", να μένει ατσαλάκωτος και προστατευμένος έχοντας την ισχύ της εξουσίας. Το ίδιο φαίνεται ότι προσπαθεί να κάνει και τώρα, με τις άλλες ισχυρές "πλάτες" που απέκτησε στο μεταξύ. Θα τα καταφέρει όμως;

Σχετικά:  

Ιδού το (πρώτο) ντοκουμέντο εμπλοκής του Ν. Χριστοδουλάκη με την Siemens...

Να, γιατί δεν έπεισε την Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens ο Χριστοδουλάκης...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.