Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

... Κοίτα ποιος μιλάει!!! (αυτός που μίλησε για την σημαία που την πήρε ο αέρας...)



Θέλει… μονιμότητα στην κυβέρνηση! (aprosarmostoi)

Μα ποιος είναι τελικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δεν θέλει κανέναν πάνω από το κεφάλι του στην κυβέρνηση;

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο κύριος αντιπρόεδρος δηλώνει ότι δεν θέλει «καπέλο». Μα, αυτό είναι στο χέρι του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει και είναι υπόλογος για τις επιλογές του.

Οι αρμοδιότητες του Πάγκαλου εξαντλούνται στο να συντονίζει και να ελέγχει τους υπουργούς. Μέχρι σήμερα, το πιο γνωστό του έργο, ήταν η... βαθμολόγηση των υπουργών και ότι δεν απέτρεψε τη σύζυγό του από την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Σαρωνικού. Αυτά είναι ενδείξεις αλαζονικής συμπεριφοράς.

Ο Παπανδρέου δεν είναι ικανοποιημένος από την προσφορά του. Το δείχνει το γεγονός ότι δεν τον έχει συμβουλευτεί για τις δομικές αλλαγές και τον ανασχηματισμό. Γι' αυτό ο Πάγκαλος έχει... θυμώσει και έψαχνε την ευκαιρία μίας συνέντευξης να ρίξει τις προειδοποιητικές βολές, σε μία επίδειξη παλαιοκομματισμού, τον οποίο οι πολίτες έχουν σιχαθεί.

Ο Πάγκαλος πιστεύει ότι θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου. Αυτό φαίνεται και στη συνέντευξη. ...
Πλέκει το εγκώμιο του Ραγκούση, αλλά προσπαθεί (πάλι αλαζονικά) να δείξει ότι ο ίδιος έχει ανυπέρβλητο πολιτικό ανάστημα: «Όχι απλώς συμπαθώ τον Γιάννη Ραγκούση, αλλά τον αγαπώ. Βεβαίως, με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει η δυνατότητα να μου μπει καπέλο» απαντά στα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Εσωτερικών να αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες.

Πλέκει το εγκώμιο του Ραγκούση για τις «μεγαλειώδης μεταρρυθμίσεις», όπως ο Καλλικράτης και η επερχόμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αλλά ως προς το ενδεχόμενο να «καπελωθεί» από κάποιον υποστηρίζει:
«Ξέρετε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μάλλον οι άλλοι θα πρέπει να ενοχλούνται καμία φορά όταν πέφτει η σκιά μου -και λόγω των διαστάσεων που έχει η σκιά μου, που είναι ανάλογη με τις διαστάσεις που έχω κι εγώ».
Ως προς τον ίδιο τον ανασχηματισμό, ο κ. Πάγκαλος δηλώνει: «Η κυβέρνηση δεν είναι σχολείο ή διαγωνισμός καλλονής. Ο πρωθυπουργός, υποθέτω, όταν κάνει ανασυγκρότηση της κυβέρνησής του, λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις, βεβαίως, των ανθρώπων που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει και τις δυνατότητες των άλλων που παραμένουν στο πλαίσιο της παράταξης».


=========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.