Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Βαθιά ύφεση και ανεργία βλέπει για την Ελλάδα το Economist

Βαθιά ύφεση προβλέπουν για την Ελλάδα οι οικονομολόγοι του περιοδικού Economist, καθώς για το 2010 και το 2011 αναμένουν ότι η ύφεση θα φτάσει το 4,8%, με σειρά άλλων προβλημάτων που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.
Οι προβλέψεις του Economist μόνο δυσοίωνες μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς βλέπει στο τέλος του 2011 την ανεργία να εκτοξεύεται στο 20% και την επιχειρηματική δραστηριότητα να συρρικνώνεται περαιτέρω.
Το Economist αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει όχι μόνο να ψηφιστούν αλλά και να εφαρμοστούν σωστά, επισημαίνοντας ότι αν και η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να περάσει στη Βουλή δύσκολα νομοσχέδια, ωστόσο η εφαρμογή τους παραμένει αβέβαιη, μέσα σε ένα κλίμα αντιδράσεων και απεργιών.
Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός και η οικοδομική δραστηριότητα, ενώ ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα κλείσει στο 3,9% φέτος (από 0,5% το 2009). Με τα έσοδα να μειώνονται έως και 9%, σε σχέση με την περυσινή χρονιά και τα θεμελιώδη να παραμένουν “ανησυχητικά”, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.