Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα αισιοδοξίας από το βήμα της 75ης ΔΕΘ! Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» και τα προβλήματα των πολιτών!

 Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος

Οι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας» και τα προβλήματα των πολιτών!
Μήνυμα αισιοδοξίας από το βήμα της 75ης ΔΕΘ!
Αν αρχίζει και βρέχει... παπούτσια, κάνε παροχές στους πολίτες” Λαϊκή σοφία!
Είναι δυνατή η νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, αν τα ψηφοδέλτια στελεχωθούν με νέους, έντιμους και ικανούς.
Το Πασοκ που μπορεί να έχει πολλές παραμέτρους, τάσεις και εκφάνσεις δεν υποχωρει... στη συνείδηση των πολιτών παρά τα λάθη που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Πρέπει να ταυτιστούμε με τους πολίτες χωρις να φοβαται κανείς παπουτσια και Mατ και διαδηλωτες γιατι οι πολίτες του μελλοντος θα είναι πάντα Πασοκ!
Χρειάζεται ένα νέο δυνατό όραμα ανάπτυξης, εθνικής υπερηφάνειας, ανεξαρτησίας, ελπίδας και «επιστροφής» στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα. ...
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της 75ης ΔΕΘ,εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας για την οικονομία λέγοντας ότι «σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» και ότι οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις, επιστροφή της περαίωσης και μέτρα για την οικονομία που περιλαμβάνουν άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, εξορθολογισμό των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας. Δεσμεύθηκε επίσης για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση των εσόδων.
Στη Θεσσαλονικη είναι στραμενα τα βλεμματα των πολιτων και υπάρχει έντονος ενθουσιασμός στα στελέχη της Βόρειας Ελλάδας από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Στην συμπρωτεουσα ήταν και πολλοί απεργοί από πολλές κοινωνικές ομάδες με δίκαια αιτήματα. Οι απεργοι του ΟΣΕ έδωσαν βροντερό παρόν, ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το τρένο είναι το μόνο οικολογικό και φθηνό μέσον μεταφοράς πολιτών και πρέπει να μείνει στον δημόσιο φορέα..

Σήμερα η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία δοκιμάζονται από τη βαθειά κρίση. Η κρίση του δημόσιου χρέους, η κρίση των δημοσιονομικών ελλειμμάτωνπου άφησε πίσω της η ηττημένη δεξιά αποτέλεσαν το υπόβαθρο για μια περαιτέρω κρίση δανεισμού.

Βεβαια η πλουτοκρατια και οι ληστρικοι τραπεζιτες ευημερουν και οι πολιτες πενονται!!
Ο Πρωθυπουργός, στη Θεσσαλονίκη, υπενθύμισε στους υπουργούς ότι είναι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας», και τους κάλεσε να ταυτιστούν με το πρόβλημα του πολίτη και όχι με την «καρέκλα». Ας το τονίσουμε αυτό. Να σταματήσουν οι αντιζηλίες των υπουργών, γιατί οι πολίτες έχουν σημαντικά προβλήματα. Αίτημα είναι: Οι πολίτες στη εξουσία, εδώ και τώρα!
Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο-με τη νέα σύνθεση- που συνεδρίασε στη συμπρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων 11 μηνών «να κρατηθεί ζωντανά η ελπίδα» και να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει και δεν επιτρέπεται η χαλάρωση. «Δεν έχει επέλθει λήξη συναγερμού», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των πολιτών στην προσπάθεια που γίνεται για την ανοικοδόμηση της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη συγκρότηση δύο διυπουργικών επιτροπών. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται: α) Η Επιτροπή για Θέματα Ανάπτυξης, στην οποία θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η σύνθεση της Επιτροπής μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το θέμα που θα εξετάζει. β) Η Επιτροπή για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, την οποία συντονίζει η υπουργός Εργασίας και συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.
Ας σημειώσουμε ότι στο 11,6% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο 2010, αυξημένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στους 582.364, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.
Σήμερα πλέον, χρειάζονται βαθύτατες και ταχύτατες τομές στη Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, εδώ και τώρα!
1. Επενδύσεις σε γεωργικές παραγωγές, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στην πράσινη ανάπτυξη. Να τονωθεί η επαρχία.
2. Δημιουργία κλίματος «επαρχιο-φιλίας» σε αντίθεση με το έως τώρα κλίμα «αστυφιλίας». Η Ελληνική επαρχία μπορεί να διασώσει μεγάλο μέρος πολιτών που στενάζει στις μεγαλουπόλεις και συνθλίβεται από τον υπερδανεισμό! Κίνητρα ανακαίνισης του «σπιτιού του παππού και της γιαγιάς στο χωριό»!
3. Επανεκτίμηση της χώρας μας. Ελλάδα σήμερα είναι μια πλούσια, αλλά παραμελημένη χώρα.. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός αμύθητος ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!!
4. Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες και ομογενείς που ζουν στην ξενιτιά. Πλούτος είναι το φιλότιμο και ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Έλληνα. Πλούτος είναι οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους.
5. Δημιουργία «θεσμού Ακριτών» περίπου κατά τα Βυζαντινά πρότυπα. Κίνητρα σε νέους και ομογενείς να εγκατασταθούν σε ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας με παραχώρηση σε αυτούς οικίας αγρών κλπ…
6. Να επιτραπεί και σε δημοσίους υπαλλήλους η συμμετοχή σε εταιρίες (που δεν θα αφορούν την υπηρεσία του) ώστε να καλύψουν τη μείωση μισθών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ικανότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν , προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
7. Δημιουργία πανελληνίου δικτύου ψυχολόγων κοινωνιολόγων που θα προστατεύουν ψυχολογικά τους πολίτες να μην καταρρεύσουν ψυχολογικά λόγω της οικονομική κρίσης. Σύσφιξη οικογενειακών, φιλικών, συντροφικών σχέσεων.
8. Δημιουργία ισχυρού δικτύου επικοινωνίας με τους Έλληνες του Εξωτερικού. Η ομογένεια κάνει πιο ισχυρή την Ελλάδα. Να μπορούν εύκολα οι ομογενείς να αγοράζουν ομόλογα, μετοχές, οικόπεδα, σπίτια και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
9. Ψήφο στην πράξη, στους Έλληνες της διασποράς, εδώ και τώρα. Άμεση επίδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και διπλωματικών διευκολύνσεων σε όλους τους ομογενείς, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους.
10. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας στους ξένους μετανάστες που ζουν σε αυτή. Η Ελλάδα έγινε όαση φιλίας και δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους από Βαλκάνια από Μέση Ανατολή από μουσουλμανικές χώρες, από Αφρική και δίνει και το υστέρημά της για να θρέψει και τα περίπου 4 εκατομμύρια ξένων μεταναστών που φιλοξενεί σήμερα χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά!
11. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και όλο τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο: Η Ελληνική Εθνική αντίσταση ενάντια των Ναζί το 1940 ήταν αυτή που καθυστέρησε τον Χίτλερ να επιτεθεί και εναντίον της Ρωσίας. Έτσι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο. Όλες οι ελεύθερες χώρες οφείλουν χρέος τιμής στην Ελλάδα, που είναι ανεκτίμητης οικονομικής αξίας!
12. Προβολή του Ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε η μοναδική πολιτιστική υπερδύναμη. Όλη η ανθρωπότητα μας οφείλει την σημερινή πνευματική της πρόοδο!
13. Άμεση ανάπτυξη του τουρισμού και «προσγείωση των τιμών» σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Ξένιος Δίας να αποκαλυφτεί πάλι.
14. Να σταματήσουμε να «παρακαλούμε τους ευρωπαίους» και να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι.
15. Επαγρύπνηση του Ελληνικού στρατού μήπως «τρίτοι» βάλουν τους «γείτονες» να δημιουργήσουν «τεχνητή ένταση».
16. Υπάρχει ακόμα λύση: Να συσταθεί κοινό ευρωπαϊκό ταμείο, (κατά τα πρότυπα του αμερικανικού κοινού ταμείου των ΗΠΑ), ως μόνη ελπίδα σωτηρίας της Ευρώπης και του Ευρώ και να επιστραφεί στο ΔΝΤ το ποσό που έδωσε στην Ελλάδα! Έτσι θα βγούμε από το ΔΝΤ, αμέσως!
17. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τραπεζών και πολιτών. Να αλλάξουν οι διοικητές με νέους που θα έχουν μια δημοκρατική αντίληψη περί του κοινωνικού  ρόλου των τραπεζών. Να επιμορφωθούν όλοι οι υπάλληλοι περί του νέου δημοκρατικού ρόλου των τραπεζών.
18. Επείγει, εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
19. Η Ελλάδα θέλει σωστές και γρήγορες αποφάσεις από έντιμα και ικανά πρόσωπα, εδώ και τώρα!
Αντισταθείτε!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.