Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τον "πελέκησε" τον Καραμανλή!!! ...Θα πάει ο Καραμανλής στην Προανακριτική; και εάν ΟΧΙ... φτού σας ρεεεεεεε

Επανέρχεται το ενδεχόμενο κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή μετά από την κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, και τις ευθείες βολές κατά του κ. Καραμανλή και στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Καραμανλής και μετά από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις θα αποφασιστεί την ερχόμενη εβδομάδα αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Δεδομένου ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
Ο κ. Πλευρής, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Αμοιρίδη, στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών», αντέτεινε ότι ακριβώς για να μην ταυτισθεί με τους ελεγχομένους, θα πρέπει να προηγηθεί.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν θα έφερνε αντίρρηση σε μία τέτοια ενδεχόμενη κλήτευση, ενώ ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, που εξετάσθηκε την Πέμπτη, επιβεβαίωσε έπειτα από συνέντευξη που είχε πάρει από τον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα όσα είχε παραδεχθεί ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος ότι δέχθηκε πιέσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο. ...


Επίσης, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, όταν εξετάστηε δήλωσε πως η ζημιά του Δημοσίου από την ανταλλαγή με τη Μονή ξεπερνά τις 73.000 ευρώ, που είναι το όριο για να χαρακτηρισμό της πράξης ως κακουργήματος, αλλά προσέθεσε ότι η εκτίμησή του αυτή είναι πρόχειρη και κατά προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται πραγματογνωμοσύνη, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει γίνει ακόμη.
Η ΝΔ υποστηρίζει από τη μεριά της πως η κ. Πελέκη είναι κατηγορουμένη και ενδεχομένως αλλάζει την κατάθεσή της, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη.
«Η κ. Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει και η ΝΔ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Θέλουμε να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι η ΝΔ το 2004 παρέλαβε τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές με ιδιοκτήτη τη Μονή Βατοπαιδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ-Φωτιάδη και η ΝΔ, όπως είχε πει, πήρε την πολιτική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες.

» Η κυβέρνηση της ΝΔ ή θα κατέβαλε τα χρήματα, ή θα έδινε πίσω τη γη. Ήταν μία καθ' όλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η ΝΔ είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση. Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να την δούμε».
Τέλος, συνεργάτες του κ. Καραμανλή ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός. Ότι ήταν να πει το έχει πει».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.