Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει καταλληλότερη ώρα για να βγάλουμε από μέσα μας την οργισμένη κραυγή "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"!


Η κάθε εξουσία μηχανεύεται προβοκατόρικους τρόπους για να αποσπάσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα.

Στη χούντα είχαμε το ποδόσφαιρο, και τον "άρτον και τα θεάματα".
Η ιστορική αυτή φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses, είναι τα κακά κατάλοιπα της ρωμαιοκρατίας των Ελλήνων (ρωμιοσύνη κατά άλλους βυζαντινολάτρεις).

Η υποθήκευση της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο και η υποταγή της εθνικής κυριαρχίας από τη εβραιοαμερικάνικη τρόικα, αφαίρεσε τον άρτο και το θέαμα το προβάλει φοβικό και απαίσιο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα είχαμε τις κατάπτυστες δηλώσεις του πατέρα της βουλευτή του ΓΑΠσοκ: Οι απόψεις του Τσόκλη για τους βιαστές... (video: δείτε τις απόψεις πατέρα Ελληνίδας βουλευτού για τους βιασμούς) 
και στη συνέχεια διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία για "Σπλάτερ με βιασμό βρέφους σε αθηναϊκό φεστιβάλ".
Η τυχαιότητα στην αλληλουχία θα μπορούσε να αναχθεί σε ανθρώπινη διαστροφή ακόμη και σε βλακεία με την έννοια του ακαταλόγιστου ή της ανήκεστου βλάβης.αλλά...


Στη πρώτη περίπτωση έχουμε τις κατάπτυστες δηλώσεις του πατέρα από μία ΜΗ εκλεγμένη βουλευτή (Επικρατείας- προσωπική επιλογή του ΓΑΠσοκ) και στη δεύτερη κρατική επιχορήγηση. Βέβαια η σύνδεση αυτή θα μπορούσε να είχε αντιπαρέλθει, εάν δεν είχαμε τα περιβόητα φρουτάκια και την απαγόρευση καπνίσματος. Η κοινή γνώμη επιμερίζει το ενδιαφέρον και η ηθική ενός λαού αρχίζει να κλονίζεται αρνητικά ...πρόκειται για ηθική κατάπτωση (και «ηθικό κλίμα») ή για εγκληματική παρέκκλιση στο φόβο, το σεξ και τον τζόγο, όσο για την συνέχιση της πολιτικής Αβραμόπουλου από την Μαριλίζα δείχνει την αδυναμία επίλυσης προβλημάτων και εστίαση σε μία πράγματι κακή συνήθεια και εξάρτηση (σχετικό: Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού και του φαρισαϊσμού).

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να επιμένουμε ότι ο λαός μας δεν είναι μία άμορφη μάζα αποτελούμενη από άχρηστα υλικά, αλλά από ενεργούς πολίτες που αρχίζουν να συνειδητοποιούν την συνταγματική τους λαϊκή κυριαρχία.

Η ύπαρξη της δημοσιογραφίας των ενεργών πολιτών (με την διασπορά του γραπτού πολιτικού λόγου), μπορεί να είναι το ενοχλητικό αγκάθι της εξουσίας που επιδιώκει μανιωδώς την εκχέρσωση του είναι ίσως εκτός από επιθυμητό και το επιδιωκόμενο της κρατικής εξουσίας,

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.