Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Καρχιμάκης

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία Παπανδρέου

Νέο κύκλο «επαναστατικών αλλαγών» προανήγγειλε με την εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίες -όπως είπε- «θα  οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση και θα την προστατεύσουν από κάθε είδους νέα κρίση στο μέλλον».

Κάνοντας απολογισμό των 11 μηνών της διακυβέρνησής του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «καταφέραμε μέσα από δύσκολες επώδυνες αποφάσεις να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα» και επικαλέστηκε τη «συγκινητική στήριξη του ελληνικού λαού».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε παράλληλα την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης, δυσκολίες όμως που απορρέουν από την οικονομική πολιτική και το μνημόνιο. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού μπήκαν οι βάσεις για την αναμόρφωση της χώρας, επισήμανε ωστόσο, σε λιγότερο ….αντιεξουσιαστικό τόνο, ότι ο δρόμος της ανάκαμψης θα είναι μακρύς. ...



Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα στην κοινωνία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την κατανόησή το για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος και τόνισε ότι πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος.  

Η συνεδρίαση άρχισε με την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα Σ. Ξυνίδη, ενώ αμέσως μετά ανακοινώθηκε η πρότασή του για την πλήρωση της θέσης, που ήταν η υποψηφιότητα του κ. Μ. Καρχιμάκη.

Αυτή τη φορά πάντως η εκλογή δεν «ξύνισε», αφού ο κ. Καρχιμάκης εξελέγη χωρίς αντίπαλο, συγκεντρώνοντας 282 από τις 342 ψήφους και έτσι το επιτελείο του κ. Παπανδρέου δεν έζησε ώρες αγωνίας, όπως εκείνες που σημάδεψαν την εκλογή Ξυνίδη. Υπήρξαν πάντως 12 άκυρα και 48 λευκά ψηφοδέλτια.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.