Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μη σκας Κατερίνα...

...απλά σημείωσε ότι σου έκαναν την μεγάλη τιμή να αφιερώσουν έναν ανασχηματισμό για σένα... και ΜΗΝ ξεχνάς ακόμη ότι αυτοί που μένουν θα έχουν το πρόβλημα και όχι αυτοί που φεύγουν...
 της Calpicon Ltd
Τώρα που έκατσε ο όποιος κουρνιαχτός από το μείζον θέμα των ημερών, το «δομικό ανασχηματισμό» της κυβέρνησης εννοώ και όχι τη συνέντευξη Ζαγοράκη, τι μας έμεινε; Ποια η επίγευση του απλού πολίτη από τις σαρωτικές αλλαγές επί αλλαγών στις καρέκλες της ανακυκλούμενης εξουσίας;

Η Calpicon Ltd., μετά από ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων και μετά από την κατανάλωση τουλάχιστον δυο φραπέδων, κατέληξε στο εξής: Ένα παιχνίδι ήταν ο ανασχηματισμός. Κάτι σαν το γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανόλης, όπου μόλις τελειώνει η μουσική πέφτουνε όλοι να κάτσουνε σε μια καρέκλα, όποια τύχει. Ε, η μόνη που δεν πρόλαβε να καθίσει ήταν η κα Μπατζελή. Αυτό ήταν ο ανασχηματισμός.

Την κα Μπατζελή ούτε από φωτογραφία δεν τη γνώριζα. Είχα ακούσει ότι ήταν υπουργός Γεωργίας. Ε και; Σε εποχές τρόικας είναι τουλάχιστο εθελοτυφλία να ψάχνουμε πρόσωπα για να εξηγούμε πολιτικές.

Μετά την έντονη δημοσιότητα που πήρε το όνομά της από τον ανασχηματισμό, έκατσα, πάντα με τη βοήθεια του καλού μου νετ-μπουκ κι άρχισα να ψάχνω στο όνομα «Μπατζελή».

Η προσωπική της ιστοσελίδα ξεκινά με μια φωτογραφία όπου φαίνεται η έντονη προσπάθεια του image maker να την παρουσιάσει ως ολίγο από «αγρότη». Θεληματικό πηγούνι, μάλλον ατημέλητα τα μαλλιά, βαρύ ντύσιμο.  Όσο αφορά το βλέμμα, μελαγχολικό και απλανές, σαν το μέλλον της γεωργίας. Προχωρώντας παραπέρα, καθώς  ...
ξεφυλλίζεις το ψηφιακό άλμπουμ των φωτογραφιών, αρχίζει δειλά να αναδύεται μια διαφορετική προσωπικότητα. Η κα Μπατζελή εμφανίζεται χαμογελαστή, χαρούμενη, με στυλάκι και νάζι αν και συνήθως με συντηρητικό πλην  επιμελημένο ντύσιμο.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο, βρήκα και αρκετά βιντεάκια στο Youtube με «επίμαχα σημεία» από συνεντεύξεις της. Τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν είχαν να κάνουν με αγροτικά θέματα, αλλά με ατάκες για την προσωπική ζωή της. Κι εκεί, αλλού μέσα από τα ταγιεράκια και την ξύλινη γλώσσα της υπουργού, αλλού μέσα από απλό καθημερινό ντύσιμο με μια κούπα καφέ στα χέρια, άρχισε να διαμορφώνεται η Κατερίνα και όχι η κυρία Μπατζελή.

Η Κατερίνα λοιπόν, σύμφωνα μ αυτά τα λίγα που είδα, είναι σέξι. Έχει ρε παιδί μου ένα sex apeal που ξεπηδά κι έρχεται στο φως με κάθε ευκαιρία. Κι όσο πιο απολίτικο ήταν το θέμα συζήτησης τόσο πιο σέξι γινόταν.

Και κάθομαι στη γλυκιά φθινοπωρινή ραστώνη και προβληματίζομαι. Γιατί πρέπει ο όποιος πολιτικός να είναι κολλημένος με συγκεκριμένους κανόνες εμφάνισης και συμπεριφοράς; Γιατί να προσπαθεί να δείχνει αυτό που «πρέπει» να δείχνει και όχι αυτό που είναι; Γιατί σε τελική ανάλυση είναι λογικό, πρέπον και ζητούμενο να δείχνεις μουρόχαυλος και να μιλάς ξύλινα αντί να εκφράζεσαι όπως εσύ νομίζεις; Το θέμα είναι βαθιά κοινωνικό και απάντηση δεν έχω...

Πρόταση στήλης. Αγαπητή Κατερίνα, μην κάθεσαι να χολοσκάς με υπουργεία και γραφειοκρατίες. Η ζωή είναι κάπου εκεί έξω….

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.