Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Το κομμουνιστικό οικονομικό μοντέλο της Κούβας δεν λειτουργεί, δηλώνει ο Φιντέλ Κάστρο

Ο πρώην Πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ανέφερε σε συνέντευξη του σε ρεπόρτερ αμερικανικού περιοδικού ότι το κομμουνιστικό οικονομικό μοντέλο της Κούβας δεν λειτουργεί πια.

Ο Τζέφρι Γκολντμπεργκ δημοσιογράφος του περιοδικού “The Atlantic” δημοσίευσε στο διαδίκτυο την Τετάρτη ότι ο κύριος Κάστρο έκανε το παραπάνω σχόλιο σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους στην Αβάνα.  Ο Αμερικανός δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο κύριος Κάστρο απαντούσε σε ερώτηση για το αν το οικονομικό σύστημα της Κούβας αξίζει ακόμη να εξαχθεί.

Ο κ. Γκόλντμπεργκ ανέφερε επίσης ότι ο πρώην Πρόεδρος της Κούβας μίλησε κατά τη διάρκεια γεύματος με τον δημοσιογράφο μετά από τρίωρης συζήτηση που είχαν για θέματα όπως το Ιράν και η Μέση Ανατολή.  Πάντως η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει ακόμα σχολιάσει τα όσα αναφέρει ο κ. Γκόλντμπεργκ. ...


Η Τζούλια Σουίγκ, ειδική σε θέματα Κούβας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που ήταν παρούσα στη συνάντηση, φέρεται στο άρθρο να δηλώνει ότι ο κύριος Κάστρο δεν απέρριψε την ιδέα της επανάστασης του 1959 που τον έφερε στην εξουσία.  Η κυρία Σουίγκ ανέφερε ότι τα σχόλια του πρώην Προέδρου της Κούβας φαίνονταν να αποτελούν αναγνώριση ότι κάτω από το Κουβανικό μοντέλο, το κράτος είχε υπέρμετρα μεγάλο ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας. (VOA)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.