Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα…

Γράφει το Ζιζάνιο

Δεν σχολιάσαμε τις τελευταίες ημέρες τα τεκταινόμενα στο κυβερνητικό στρατόπεδο όχι από έλλειψη κριτικής σκέψης και διάθεσης, αλλά από σεβασμό στο ανεπηρέαστο των πολιτικών και κομματικών ανακατατάξεων και διεργασιών που συντελούνται στο εσωτερικό ενός πολιτικού φορέα. 

Τώρα όμως που οι ανακατατάξεις και διεργασίες τελείωσαν νοιώθουμε την υποχρέωση να πούμε και εμείς την γνώμη μας για όλα αυτά που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Κατ’ αρχάς δεν αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό και κριτική το γεγονός ότι ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 1:30 πμ. Αποδεικνύει ότι την κυβερνητική ομάδα την κυνηγάει το φάντασμα του προηγούμενου λάθους. Είχαμε τα γνωστά κωμικοτραγικά επεισόδια με την επιλογή των Περιφερειαρχών το Σαββατοκύριακο έπρεπε να διορθωθεί με επίδειξη αποφασιστικότητας την Δευτέρα. Έτσι και επιδιώχθηκε να γίνει. Μία γρήγορη και καθαρή λύση την Δευτέρα το απόγευμα. Τα τηλέφωνα στους υποψήφιους Υπουργούς έγιναν κατά την διάρκεια και λίγο μετά τα δελτία ειδήσεων, αλλά εκεί κάπου χάλασε το πράγμα, ανατράπηκε ο σχεδιασμός και η επίσημη ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα. ...
Αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός αυτός να λοιδορηθεί και να διακωμωδηθεί από αντιπολίτευση και ΜΜΕ και λογικά να μην πετύχει να προσθέσει ούτε κατ’ ελάχιστο θετικό πρόσημο στην δημόσια εικόνα του Πρωθυπουργού (Ο οποίος πάντως όπως μαθαίνουμε πήγε για ύπνο νωρίς, αφήνοντας τα σαΐνια του να τελειώσουν την δουλειά).   

Η κριτική ως προς τα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί καλοπροαίρετη, αφού οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα αλλά μπορούμε και πρέπει να πούμε μερικά πράγματα γι’ αυτούς που έφυγαν. Εάν εξαιρέσει κανείς όσους βγήκαν από το κυβερνητικό σχήμα επειδή ήταν υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές τελικά μόνο η κ. Κ. Μπατζελή έφυγε από την κυβέρνηση, πληρώνοντας τον τραγέλαφο που προηγήθηκε της επιλογής των περιφερειαρχών. Οι άλλοι δυο (Μπιρμπίλη- Μαγκριώτης) που αρνήθηκαν να υπακούσουν στα πρωθυπουργικά κελεύσματα παρέμειναν στις θέσεις τους. 

Ας διαμαρτύρονται οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ για την στάση (που άρχισε πρώτη τον κύκλο αμφισβήτησης του κύρος του Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση) και την παραμονή της κ. Τ. Μπιρμπίλη. Οπότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι το σύνθημα Εσείς την Μπιρμπίλη-Εμείς με τον Παφίλη αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ακούγεται όλο και πιο συχνά μεταξύ των απογοητευμένων οπαδών του κυβερνώντος κόμματος.

Τώρα όσον αφορά το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργών των Αναπληρωτών Υπουργών και των Υφυπουργών της νέας κυβέρνησης δεν ακούγονται καλά νέα. Απ’ ότι φαίνεται αρχίζουν σύντομα τα όργανα. Οπότε θα ακουστούν και τραγούδια.  Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.