Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το στοίχημα των εκλογών στην Π. Αττικής: Αλ. Μητρόπουλος Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κατά του Μνημονίου , Τι είπε ο Αλέκος Αλαβάνος στο Νίκο Χατζηνικολάου

Πρεμιέρα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ για την Περιφέρεια Αττικής χθες στο Alter, με τον κυβερνητικό υποψήφιο Γιάννη Σγουρό να επιμένει, συνεπικουρούμενος από τον Γρηγόρη Ψαριανό της Δημοκρατικής Αριστεράς, ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και όχι πολιτικές, τον υποψήφιο της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια να υπόσχεται “ελπίδα” χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αιχμές, αλλά και τον Γιάννη Δημαρά να οικοδομεί προφίλ ανεξάρτητου στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, προβάλλοντας ως βασικό “όχι την αντιμνημονιακή ψήφο, αλλά το να καταλάβει ο λαός ότι δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική”. Αναφερόμενος στη “δέσμευσή” του ότι η τρόικα δεν θα μπει στην Περιφέρεια Αττικής, μίλησε για μήνυμα: “Ο περήφανος λαός της πατρίδας μας δεν υποτάσσεται στους υπαλληλίσκους του ΔΝΤ”. Απαντώντας στον Αλ. Μητρόπουλο επεσήμανε πως “εμείς δεν θέλουμε να πείσουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να φύγει”.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε ότι οι εκλογές “προφανώς είναι πολιτικές”, καλώντας τον λαό της Αθήνας να “τιμωρήσει την κυβέρνηση που παρέδωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δανειστές”. Ανέλυσε τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για την Τ.Α., μιλώντας για την απαίτηση να εξοικονομηθούν τα επόμενα 3 χρόνια 1,5 δισ. ευρώ από τους ΟΤΑ για να τα “σπρώξει” η κυβέρνηση στους δανειστές, λέγοντας ότι θέλουν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε “φοροεισπρακτικό μηχανισμό”. Είπε ότι με βάση το “αντικοινωνικό” Μνημόνιο δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, θα καταργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες, “η βοήθεια στους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ναρκομανείς”, και τόνισε πως “τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας”. “Οι τοπικές κοινωνίες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης”, σημείωσε και κατέληξε, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα στις δυνάμεις της αριστεράς: “Να τα βρούμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι έχει πάρει λάθος δρόμο”. ...

Ο Κώστας Διάκος, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, πρόβαλε την δική του εναλλακτική υποψηφιότητα, αναφέροντας εναλλακτικά παραδείγματα άσκησης πολιτικής, όπως η δημιουργία δικτύων ανταλλαγής, χωρίς μεσάζοντες. 

Κήρυγμα μίσους ενάντια στους μετανάστες, με υπόσχεση ότι αν εκλεγεί Περιφερειάρχης δεν θα επιτρέψει να υπάρχει τζαμί στον Βοτανικό, καθώς “θα μετατραπεί η περιοχή στο μεγαλύτερο γκέτο της Ευρώπης”, και με πρώτο στόχο του την πάταξη του παρεμπορίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Μνημόνιο”.

Παρ' ότι ακόμη και ο Γ. Σγουρός, πιεζόμενος από τη συζήτηση, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί κατά του Μνημονίου, “σε ποιον Έλληνα πολίτη αρέσει το Μνημόνιο”, αναρωτήθηκε, ο Γρ. Ψαριανός επέμεινε ότι πρέπει “να μιλήσουμε για την Αυτοδιοίκηση”. Στη “γραμμή” ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης υποστήριξε πως ο “Καλλικράτης” δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να συγκεντρώνει τις κρατικές εξουσίες σε νέες μορφές και σχήματα. Ο Γ. Δημαράς μίλησε για τις δυνατότητες που “ανοίγει” ο Καλλικράτης για “ελεύθερη και δημιουργική παρέμβαση των πολιτών”.

Συντάχθηκε από τον Νίκο Τζιγκουνάκη - Επικοινωνία

ΠΗΓΗ: κείμενο από εφημερίδα  ΑΥΓΗ
Βίντεο:  από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.