Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Οι άθεοι Αμερικανοί ποιο ενημερωμένοι για θέματα θρησκείας

Νέα δημοσκόπηση εδώ στις ΗΠΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλοί Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα τόσο για την δική τους θρησκεία, όσο και για άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές παραδόσεις.

Το ανεξάρτητο ίδρυμα Πιού, που πραγματοποίησε την μελέτη, αναφέρει ότι σε 3.400 Αμερικανούς τέθηκαν ερωτήματα για θρησκευτικά θέματα και γενικά μόνο το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Αμερικανοί που δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στο Θεό ή δεν είναι σίγουροι για την ύπαρξη του Θεού, ήταν αυτοί που έδωσαν και τις περισσότερες σωστές απαντήσεις.

Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές απάντησαν σωστά στις 21 από τις 32 ερωτήσεις επί θεμάτων θρησκείας.  Ακολούθησαν οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι που απάντησαν σωστά σε 20 από τις 32 ερωτήσεις. (VOA)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.