Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η περαίωση επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες

 Συγχωροχάρτι στους μεγαλοφοροφυγάδες δίνει η περαίωση, επιβαρύνοντας και πάλι τους μικρούς που σχεδόν όλοι έμπαιναν στις μέχρι τώρα ετήσιες περαιώσεις. Τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν από αυτά που δεν έχουν. 

Από το 1978 που έγινε η πρώτη περαίωση, αυτοί που έσπευδαν να μπουν στην περαίωση ήταν οι μικροί για να αποφεύγουν το πλιάτσικο των λαμογιών του του ελεγκτικού μηχανισμού. Έτσι στην περαίωση έμπαιναν και οι πλέον ειλικρινείς που αν και δεν είχαν τίποτε να κρύψουν ήθελαν να αποφύγουν τον έλεγχο, διότι οι ελεγκτές τους εκβίαζαν, με το γνωστό «ή τα δίνεις ή σε ελέγχουμε και κάτι θα σου βρούμε και τότε θα πληρώσεις περισσότερα». Αντίθετα οι μεγαλοφοροφυγάδες έχουν τις άκρες τους στα υψηλά ελεγκτικά κλιμάκια και όταν ακόμη ελέγχονται οι έλεγχοι  τους βγάζουν με το αζημίωτο βέβαια καθαρούς και δεν είχαν λόγο να μπαίνουν στις ετήσιες περαιώσεις. ...


Η κυβέρνηση παρά τη δικαιολογημένη αγωνία της για έσοδα προσφέρει, αφενός χείριστη υπηρεσία στους πολίτες που επιμένουν να κάνουν ειλικρινείς φορολογικές δηλώσεις.
Η ελληνική Πολιτεία έχει υποχρέωση να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να συμβάλλει στην αλλαγή της λανθασμένης νοοτροπίας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πράγματι μια γραμμή και μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή νομιμότητας όμως και όχι ανοχής στους παραβάτες.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.