Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

«Διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», αντί του «Διοικώ διεφθαρμένα μια υπέροχη ενάρετη χώρα»!

Η ενάρετη Ελλάδα και οι διεφθαρμένοι «Ταγοί» της.Ένας πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει: «Διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», αντί του «Διοικώ διεφθαρμένα μια υπέροχη ενάρετη χώρα»!
Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος
«Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι». 
Μάρκος Αυρήλιος, 121-180 μ.Χ., Ρωμαίος Αυτοκράτορας.
«Δικαιοσύνη είναι τυφλή», αλλά και συνένοχη!! Λαϊκή ρήση.
Στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές το « χρίσμα», όπως δίνεται,  κατάντησε πλέον «κατάρα αντί ευχή».
Ενώ δήθεν το κράτος χρεοκοπεί οι ολιγάρχες και οι τραπεζίτες ευημερούν, δείχνοντας μια ληστρική εξουσιαστική συμπεριφορά των παραμονών της Γαλλικής Επανάστασης!
Το 2% του πληθυσμού συγκεντρώνουν τα αμύθητα πλούτη, ενώ το υπόλοιπο 98% του πληθυσμού είναι υπερχρεωμένοι νεοσκλάβοι σε δέκα μόνο τραπεζίτες, οι οποίοι με τη συνδρομή παραδικαστικών και μη κυκλωμάτων κατάσχουν με βιομηχανική ταχύτητα όλα τα σπίτια του κοσμάκη!
Το παράδοξο: Η κομουνιστική-σοσιαλιστική Κίνα σώζει τον δυτικό καπιταλισμό! Αυτό αντιβαίνει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι για όλα φταίνε οι κρατικοποιήσεις, Αντίθετα μάλλον φταίνε οι δήθεν ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες είναι χαριστικές παραχωρήσεις, όπως τα 75 δις που έδωσε το κράτος χαριστικά στους τραπεζίτες!!
Ο Μεγαλέξανδρος είχε φτάσει στη Δυτική Κίνα! Ο ιστορικός λαός τις δυτικής Κίνας λεγόταν Νται Γουαν, (大宛) δηλαδή οι μεγάλοι Ίωνες!!!
Ελλάδα, λέγεται, είναι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Πολωνία και 54η σε σύνολο 163 χωρών. Το σωστό είναι ότι το σύστημα διοίκησης στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένο και όχι η ίδια η Ελλάδα!
Είναι δυνατή η νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, αν μπουν στις λίστες νέοι, έντιμοι και ικανοί (αλλά το διεφθαρμένο σύστημα δεν τους θέλει)!
Η διαφθορά χτυπάει την πόρτα μας! Τελικά ποιοι είναι οι ... διαφθαρμένοι και πού είναι οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς. Το εισαγγελικό και Δικαστικό Σώμα και τα επιμέρους Ελεγκτικά Σώματα, έχει τεράστια ευθύνη για την μη πρόληψη και καταστολή της διαφθοράς, από όπου και αν προέρχεται. Μια κάθαρση θα άρχιζε από διεφθαρμένους Υπουργούς, Βουλευτές και Πολιτικούς και θα έφτανε στους ανύπαρκτους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής ή συγκάλυψης και ενθάρρυνσης της διαφθοράς.
Αν σήμερα, ένας πολίτης καταγγείλει ένα περιστατικό διαφθοράς, το πιθανότερο είναι να τον αποκαλέσουν «γραφικό», ακατάληπτο και ανεδαφικό. Η δε μήνυσή του ή η έγκληση κατά συγκεκριμένων διεφθαρμένων ατόμων, αφού χρονοτριβήσει θα τεθεί στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη, ως ακατάληπτη, άνευ λογικής συνοχής και μη απόδειξης του τόπου και χρόνου τέλεσης των αδικημάτων. Στη συνέχεια οργανωμένα μαφιόζικα κυκλώματα θα «τελειώσουν» τον καταγγέλλοντα, υπέρ των διεφθαρμένων. Η περίπτωση της ΑΣΠΑΙΤΕ μας έχει διδάξει πολλά και για το λεγόμενο «παραδικαστικό» και «παραεκπαιδευτκό σύστημα», τα οποία άψογα συνεργάζονται, για να επιβεβαιωθεί η ρήση ότι η «Δικαιοσύνη είναι τυφλή», αλλά και συνένοχη!!
Ένας πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει: «Διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», αντί του «Διοικώ διεφθαρμένα μια υπέροχη χώρα»! Έτσι αφήνοντας όλους να κλέβουν έφτασε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Από την δήθεν χρεοκοπία ανέλαβαν να μας βγάλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι δανείζοντάς μας με επιτόκια διπλάσια από αυτά που δανείζονται οι ίδιοι, για να «βάλουν και κάτι» από την δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας.Στο τέλος έμαθαν όλοι ότι «δήθεν χρεοκοπήσαμε» πλάκωσαν και οι Κινέζοι, οι οποίοι φτιάχνουν τους  σύγχρονους δρόμους του «μεταξιού». Η Ελληνο-κινεζική συνεργασία … έχει μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο!!
Το παράδοξο: Η κομουνιστική-σοσιαλιστική Κίνα σώζει τον δυτικό καπιταλισμό!
Ο Μεγαλέξανδρος είχε φτάσει στη Δυτική Κίνα! Ο ιστορικός λαός τις δυτικής Κίνας λεγόταν Νται Γουαν, (大宛) δηλαδή οι μεγάλοι Ίωνες!!!
Η αρχαία Κίνα είχε αναπτύξει πολιτισμό και φιλοσοφία παράλληλα με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό! Μεγαλειώδης υ υποδοχή του Κινέζου Πρωθυπουργού! ΟΠαπανδρέου δήλωσε: Η Κίνα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία! Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν έναν εξίσου ιστορικό πολιτισμό. Η κινεζική και η ελληνική γραφή χρονολογούνται στην ίδια εποχή. Η φιλοσοφία τον δυο πολιτισμών είχε παράλληλη ανάπτυξη!. Ο Μέγας Αλέξανδρος  κατάκτησε την σημερινή δυτική Κίνα. Για αυτό το λόγο η κινεζική γλώσσα είναι από τις ελάχιστες που το όνομα τις Ελλάδος προέρχεται από την Ελληνική Ελλάς: Τσιλά.
Ο ιστορικός λαός τις δυτικής Κίνας λεγόταν Νται Γουαν, (大宛) δηλαδή οι μεγάλοι Ίωνες. Το Ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής επί δύο περίπου αιώνες ανέπτυξε εμπόριο με την Ινδία και την Κίνα. Ένας από τους πιο δραστήριους φιλόλογους ήταν ο Λούο Νιάν Σενγκ μεταφράζοντας σχεδόν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στα Κινεζικά. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους υπήρχε συνεργασία των δύο λαών και είχαν και κοινούς εχθρούς: τους Μογγόλους Tούρκους!
Η επίσκεψη του κινέζου Πρωθυπουργού κ. Γουέν Τζιαμπάο σηματοδότησε την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε όλους τους τομείς. Ο πρωθυπουργός της Κίνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση χρέους, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων. Ας σημειώσουμε ότι η Κίνα έχει μακρές σχέσεις με την Ελλάδα. Η φιλοσοφία, τα γράμματα, οι τέχνες είχαν παράλληλη ανάπτυξη,  με υπεροχή των Ελλήνων. Ακόμα και επί κυκλαδικού πολισμού υπήρχε κινεζική διαμετακομιστική εμπορική βάση στις Κυκλάδες.  Δυο μοναχοί έφεραν το μετάξι από την Κίνα στο Βυζάντιο.  Παρόλα αυτά είναι  σήμερα, μια κομμουνιστική χώρα, που στη σημερινή κρίση καλείται να σώσει το δυτικό σύστημα, το οποίο στηρίχτηκε στον φιλελευθερισμό, στη ολιγαρχία, στη διαφθορά και στην ληστρική τραπεζική μαφία,  που έχει ήδη καταρρεύσει!
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ιστορική αξία και δεν μπορεί οιοσδήποτε προσωρινός πρώην και νυν Πρωθυπουργός να την υποβιβάζει, να τη διασύρει και να σκορπά εθνική απογοήτευση και κατήφεια. Αν ο ίδιος και οι συνεργάτες  του είναι ανίκανοι δεν του φταίει η Ελλάδα. Ας κάνει κάθαρση αρχίζοντας από Υπουργούς, Βουλευτές Πολιτικούς, επίορκους Εισαγγελείς και Δικαστικούς, ολιγάρχες, τραπεζίτες και όλους που λυμαίνονται τη χώρα, Αν δεν μπορεί ας φύγει και ας αφήσει νεότερους να συνεχίσουν το δρόμο που ο ίδιος δεν μπόρεσε να χαράξει! Να κατασχεθούν άμεσα το 1/3 από τις αμύθητες περιουσίες των ολιγαρχικών, πολιτικών, αφού δεν δικαιολογούνται με κανένα «πόθεν έσχες».
Στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές το « χρίσμα», όπως δίνεται,  κατάντησε πλέον «κατάρα αντί ευχή». Μένει στους δημοκρατικούς συνδυασμούς (με ή χωρίς «χρίσμα») να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους με αξιόλογα, έντιμα ικανά, ηθικά και «όχι προβεβλημένα» από τον «μεγάλο αδελφό» άτομα.  Νέοι, έντιμοι και ικανοί θα φέρουν την ενάρετη Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο (αλλά το διεφθαρμένο σύστημα δεν τους θέλει)! Ας κάνουμε την υπέρβαση. Η νίκη είναι δική μας!
Νυν υπέρ πάντων ο Αγών. Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.