Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος ήξερε πως δεν υπάρχουν λεφτά:


 Σόκ για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που εξαπατήθηκαν προκαλεί το βιβλίο του πρώην σοσιαλοδημοκράτη υπουργού οικονομικών της Γερμανίας  Πέτερ Στάϊμπρουκ, με τον τίτλο «Under Strich» που μόλις εκδόθηκε. 'Οπως διαβάζουμε στην on line εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 6 Οκτ.'10, όταν ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφωνούσε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι «λεφτά υπάρχουν», γνώριζε πολύ καλά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». 'Οπως πληροφορούμαστε από την πιο πάνω εφημερίδα, ο ίδιος ο κ.  Στάϊμπρουκ,...με την ιδιότητά του του Υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, είχε πει από τον Ιανουάριο του 2009 στον κ. Παπανδρέου για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και ιδίως για την κατάσταση του δημοσιονομικού ελλείμματος και μάλιστα ο κ. Παπανδρέου του ζήτησε και συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος.  

Συνεχίζοντας ο κ. Στάϊμπρουκ, λέει ότι, μετά από αυτό,  ο κ. Παπανδρέου του είπε ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». 

Σημειώνει δε η πιο πάνω εφημερίδα ότι: 

«Οπως φαίνεται λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την κατάσταση των ελλειμμάτων στην Ελλάδα, επί κυβέρνησης Ν.Δ., σε σημείο που ταλαντεύτηκε ως προς την επιθυμία του να κερδίσει τις εκλογές. Κι όμως, η συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό ξεχάστηκε γρήγορα. Οπως και οι συμβουλές του. Ισως γι’ αυτό, έπειτα από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι «λεφτά υπάρχουν». 

Το βιβλίο αυτό κάνει πλέον το γύρο του κόσμου και όλη η ανθρωπότητα μαθαίνει ότι υπήρξε πολιτική απάτη των Ελλήνων από την πλευρά του κ. Παπανδρέου. ...Οι Financial Times θεωρούν δεδομένη χρεοκοπία της Ελλάδας:  

''Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι''. 

Οι FT επικαλούνται το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ το οποίο λέει ότι σε ποσοστό 90% η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα επόμενα 10 χρόνια εξαιτίας των υπερβολικών επιτοκίων στα ομόλογα, που φτάνουν, ή ξεπερνούν το 10%.. 

''Είναι ανησυχητικό'', επισημαίνουν οι FT, ''ότι οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μεγαλύτερες σε σύγκριση με πριν από την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ το Μάιο. 

Τα CDS υποδηλώνουν ότι η Ιρλανδία εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από το Ντουμπάι ή το Λίβανο. Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την προοπτική να χρησιμοποιεί το 7% των φορολογικών εσόδων για να εξυπηρετεί το χρέος της, σχεδόν για πάντα, η χρεοκοπία σύμφωνα με τους FT, μοιάζει ελκυστική κάποια στιγμή. Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τη λήξη του μηχανισμού το 2013. 

Ίσως μέχρι τότε, το ελληνικό χρέος να έχει μετακυλήσει από τις ευάλωτες τράπεζες σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στην ανάκαμψη, κάτι που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τελικά τις αλυσιδωτές επιδράσεις που πιστεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου... 

'Οταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι, ότι «ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια». (27 Σεπτ. '10)

Τι αναφέρει ειδική ανάλυση-εκτίμηση του GIS/Defense & Foreign Affairs, μ' έδρα την Ουάσιγκτον
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.